- hirdetés -

Vádat emelt az Orosházi Járási Ügyészség az orosházi férfi ellen, aki azt hazudta a hatóságoknak, hogy elütötték. Azt állította, nem volt kedve dolgozni menni, ezért találta ki a balesetet, pénzbüntetést kaphat érte.

A férfi még december 2-án reggel hívta a 112-es segélyhívót, miszerint miközben Orosházán, a Tó utcán kerékpárral közlekedett, egy fehér színű személygépkocsi elütötte, a jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről. A bejelentést követően az Orosházi Rendőrkapitányság helyszínelő és balesetvizsgálója is a helyszínre érkezett. A férfi neki valótlanul azt mondta, hogy a kerékpárral közlekedett a munkahelyére, amikor a Rákóczi út és a Tó utca kereszteződésében jobb kéz felől eléhajtott egy fehér színű személygépkocsi és kerékpárja első kerekének ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott a Rákóczi úton a Huba utca irányába.

A férfi azt is állította, hogy az ütközés hatására a gépjármű motorháztetején keresztül a kerékpárútra esett, aminek következtében mellkasi sérülést szenvedett, erre tekintettel a helyszínre érkező mentőszolgálat őt az orosházi kórházba szállította. A férfi még aznap megjelent az Orosházi Rendőrkapitányságon és magával vitte az orosházi kórházban részére kiállított ambuláns lapot, melyben megállapították, hogy semmilyen sérülése nincs, majd beismerte, hogy valójában nem szenvedett balesetet, csak kitalálta az egészet, mivel nem volt kedve aznap dolgozni.

Békés Megyei Főügyészség közleményéből kiderült, hogy az Orosházi Járási Ügyészség vádat emelt ellene és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.