- hirdetés -

Hiányzói ellenére is magabiztosan győzött a másodosztályú női kézilabdacsapat. Szegeden aratott 13 gólos győzelmet az ONKC.

A védelem egyik oszlopára, Mikula Dórára betegség miatt nem számíthatott Herbert Gábor a szombat esti találkozón. Az edző hangsúlyozta, bármilyen felállásban is utaznak el a két pont a cél. Az elején felváltva estek a gólok, majd először a 9. percben Moharos Vivien góljával vezetett az Orosháza és innen már nem is adta ki a kezéből a vezetést. Fokozatosan növelték az előnyüket a vendégek, a szünetben már 18-10-re léptek meg.

A folytatásban sem lassítottak, jól használták ki Vörös Bettináék a hazaiak hibáit. A 45. percben már 28-16-ra vezetett az Oxxo Energy Orosházi NKC, köszönhetően a jó helyzetkihasználásoknak. Ezen a mérkőzésen az orosháziak egy újoncot is avattak, először lépett pályára a 16 éves Patyi Anna, aki így részese lehetett a magabiztos 36-23-as sikernek.

– “Megfogyva bár, de törve nem”… Nagyon nagy gratuláció jár a csapatomnak. Gratulálok Patyi Annának az NB I/B-s bemutatkozáshoz. Örülök, hogy egy helyi kislány csatlakozott a felnőtt csapathoz – nyilatkozta a mérkőzés után Herbert Gábor.

PC Trade Szegedi NKE – Oxxo Energy Orosházi NKC 23-36 (10-18)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szeged, 50 néző.

Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid.

Orosháza:

Bálint – Moharos 8, Vörös 7, Márczy 5, Gara 5, Maláti 4, Bíró 1. Cserék: Cseh (kapus), Herjeczki-Antal, Ács O. 2, Kenyeres 3, Patyi, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.

A Szeged legjobb góllövői: Baráth K. 6, Nagy R. 5.

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 4/4.

Január 29-én, 18 órakor a Tempo KSE otthonába látogat az Orosháza.

Kiemelt kép: Archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.