- hirdetés -

Már évek óta hagyomány, hogy az önkormányzat eszközadománnyal segíti a rendőröket, mentőket és tűzoltókat. Dávid Zoltán polgármester január 19-én az Orosházi Mentőállomáson és az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainál is járt, hogy átadja nekik az általuk kért ajándékokat.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 2021 végén is úgy döntött a város önkormányzata, hogy megajándékozza a kéklámpás szervezetek dolgozóit, az általuk kért eszközökkel, 200 ezer forint értékben. Január 19-én Dávid Zoltán polgármester először az Orosházi Mentőállomás dolgozóit látogatta meg, akiknek 3 új ággyal és 1 forgószékkel vált komfortosabbá a munkavégzés. A polgármester emellett megköszönte az állomás dolgozóinak odaadó és áldozatos munkáját, helytállását.

– Rengeteg dicsérő szót hallottam az orosháziaktól veletek kapcsolatban, ezért szeretném átadni nektek mind a város, mind a térség, mind az önkormányzat jókívánságait. Emberfeletti az a munka, amit végeztek a hétköznapi helyzetek mellett a koronavírus-járvány által okozott nehézségekkel kapcsolatban is. Bízom benne, hogy ezekkel az ajándékokkal kicsit kellemesebbé, kényelmesebbé tehetjük az állomáson eltöltött időtöket – hangsúlyozta.

Az állomás dolgozói hamar használatba is vették az ajándékokat. A polgármester útja ezt követően az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ideiglenes laktanyájához vezetett, ahol a város önkormányzata nevében nekik is megköszönte azt az áldozatos munkát, amit az elmúlt évben is kimagasló és magas szinten láttak el, biztonságérzetet nyújtva a városban és a környéken élőknek. Elmondta nekik, hogy jelen állás szerint rövid időn belül eredeti, felújított laktanyájukat is birtokba tudják majd venni.

A tűzoltók idén két olyan felszerelést kaptak, melyek a műszaki mentések felhasználását könnyítik meg számukra: egy egykezes akkumulátoros láncfűrészt és egy akkumulátoros sarokcsiszolót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.