- hirdetés -

December 16-án este a portugálok ellen folytatja szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a Szlovákiával közös rendezésű Európa-bajnokságon. A hollandok ellen nem várt vereséggel kezdett a csapat, így a második fordulóban minden támogatásra szükség van a szintén nehéz helyzetbe kerülő ibériaiak ellen. Varsandán Milán és Balogh Zsolt is úgy látja, nincs még minden veszve.

Először rendezhet a kézilabda sportágban férfi vonalon nagy tornát Magyarország. Január 13. és 30. között a társrendező Szlovákiában két helyszínen (Pozsony és Kassa), míg itthon három helyszínen (Budapest, Szeged, Debrecen) játszanak a csapatok. A magyar válogatott a B jelú csoportban szerepel Izland, Portugália és Hollandia társaságában.

Néhány nappal ezelőtt Herbert Gábor, az OXXO Energy Orosházi NKC vezetőedzője óvatosan fogalmazott megkeresésünkre az esélyeket illetően és a látottak őt igazolták. A magyar válogatott ugyanis nem várt vereséggel kezdett a hollandok ellen és a portugál-izlandi találkozón is borult az előzetes papírforma, sima északi győzelem született. A magyar válogatott vasárnap (18 órakor az M4 Sport csatornán közvetítik a találkozót) az ibériaiak ellen folytatja.

Ezúttal a két orosházi születésű, többszörös válogatott játékost, Varsandán Milánt és Balogh Zsoltot kértük meg arra, hogy elemezze az előző mérkőzésen látottakat és mondja el nekünk, mit vár vasárnap estére.

Varsandán Milán győzelmet vár a portugálok ellen, akikhez neki is volt már szerencséje válogatott játékosként (Fotó: gykk.hu)

– Sajnálom, hogy a hazai pálya minket nyomott le, nem tudták a srácok az oldalukra fordítani ezt a hangulatot. Így a saját magunk ellenfelei voltunk amellett, hogy egy nagyon jó kézilabdát játszó holland válogatottal találkoztak. Szerintem pszichésen kell ezt a feladatot megoldani először – árulta el a Gyöngyös balszélsője Varsandán Milán, akinek nem ismeretlen a vasárnap esti ellenfél sem.

Egy korábbi Európa-bajnoki selejtezőn ugyanis ő is játszott már a portugál csapat ellen a magyar válogatott tagjaként, még 2014-ben. Mint mondta, akkor szinte ugyanazokkal a játékosokkal álltak ki ellenük, mint akik most is meghatározzák a portugál csapat játékát. Jelenleg ugyan vannak közöttük sérültek és betegek, de így sem leírható együttes.
– Alakuljon bárhogyan is a meccs közben az eredmény, győzni fogunk – tette hozzá.

Balogh Zsolt kérdésünkre elmondta, ugyan még nem járt személyesen az új arénában, de véleménye szerint fantasztikusan néz ki.
– A hangulat a tv-n keresztül is hidegrázós volt, el sem tudom képzelni, mit élhettek át a játékosok élőben. Sajnos nem úgy indult az Eb számunkra, ahogy elterveztük. Elemi hibákat ejtettek a srácok elől is hátul is, ami nem volt jellemző eddig és ezt a felszabadult hollandok végig taktikusan játszva kihasználták – elemezte a látottakat.

Balogh Zsolt élet-halál harcot vár, innentől nem szabad hibázni (Fotó: Pick Handball)

Mint mondta, elsősorban a védekezést kell összerakni a következő meccsre, és ha ez a csapatrész jól funkcionál, az lendületet adhat a támadásokhoz is. Véleménye szerint a portugálok évek óta az egyik legszebb és leglátványosabb kézilabdát játsszák. A hiányzóik ellenére is nagyon veszélyes csapat, fizikálisan ők állnak a magyarokhoz a legközelebb.

– Élet-halál harcot várok vasárnap, nekünk innentől kezdve nem szabad hibázni. Nehéz megemészteni a holland meccset, de én bízok a fiúkban, hogy össze tudják szedni magukat, szerencsére még semmi sincs veszve – tekintett előre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.