- hirdetés -

Komoly érdeklődés övezte a megyei rangadót, amit pénteken este az Eötvös-csarnokban rendeztek. Az orosházi női kézilabdázók az eddig veretlen Békéscsabát fogadták, az ONKC a végjátékban is nyitottá tette az összecsapást. Vastaps volt a hazaiak jutalma a lefújás után.

A jegyzőkönyv szerint háromszázan gyűltek össze a lelátón, a két B-közép igazi rangadó hangulatot varázsolt az Eötvös-csarnokba. A mérkőzés elején főleg a lila ultrák örülhettek, a 7. percben 5-2-re vezettek a vendégek. Fokozatosan lendült játékba az Orosháza, majd elkezdte a felzárkózást is.

Az első játékrész közepén egy békéscsabai szurkoló egy söröspoharat dobott a játéktérre, amivel a saját csapatának ártott inkább. A rövid kényszerszünet után egy 8-1-es etapot produkáltak Márczy Tekla vezetésével a hazaiak, a szünetig 20-18-ra lépett meg az ONKC.

A fordulás után pillanatok alatt eltüntette a különbséget a Békéscsaba, villámgyors ellentámadásokkal használta ki az orosházi hibákat. Hat perc telt el a második félidőből, ekkor 23-21-es vendégvezetés állt az eredményjelzőn. A kék-fehérek nem adták fel, Bálint Anna a komoly tűzerő ellenére jól állta a sarat a kapuban, elöl a Márczy-Maláti duó góljaival újból előnybe került az Orosháza, 26-25.

A végjáték és végig nyitott volt, de Kukely Annáék háromgólos fórra tettek szert, amit a végéig nem is engedtek ki a kezükből. A találkozó 34-31-es csabai sikerrel zárult, de így is vastapssal jutalmazta az orosházi közönség a hazai csapatot.

Herbert Gábor, az ONKC edzője: Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten vitte el a két pontot. Annak külön örülök, hogy nagyon meg kellett szenvedniük a sikerért. Sajnálom, hogy ezért nekünk nem jár pont, de bízom benne, hogy végre elhisszük, a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy támogattak minket és azt, hogy a csabai drukkerek is itt voltak. Aki kijött láthatta, hogy a csapatom felkészült, tisztességesen dolgozik, minden meccsen megpróbálja kihozni magából a maximumot. Szeretném, hogy a további összecsapásainkon is hasonló hangulat uralkodna a teremben.

Oxxo Energy Orosházi NKC – Békéscsabai Előre NKSE 31-34 (20-18)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 300 fő.
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka.
Orosháza:
Cseh – Moharos 2, Vörös 5, Kenyeres 2, Mikula, Maláti 7 (4), Bíró 3. Cserék: Bálint, Gedó (kapusok), Herjeczki-Antal, Gara, Ács O. 2, Márczy 10, Papp E. Edző: Herbert Gábor.
A Békéscsaba legjobb góllövői: Gyimesi 8, Kukely A. 8 (1), Kukely K. 7.
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 1/1.

Ahogy korábban Herbert Gábor elmondta, a komoly feladatok a Békéscsaba elleni mérkőzés után vár a csapatra. Jövő héten Szegeden folytatják az NB I/B-s bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.