- hirdetés -

Összességében sikeres félévet zárt az Orosházi Női Kézilabda Club utánpótlása. Folyamatosan növekszik a létszám és a különböző korosztályos bajnokságokban is szépen szerepelnek – erről számolt be az egyesület utánpótlás igazgatója, Nagy Ferenc.

Idén egy új rendszerben dolgoznak az ONKC utánpótlásában. Az eddigi kétéves ciklust leváltották, az edzők a szivacskézilabda után – U10-től – az adott korosztályt egészen serdülő korig végigkísérik.

– Nem sok idő telt el ugyan, de a kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy jó útra léptünk. Idén összességében körülbelül a mérkőzések 80 százalékát megnyerték az utánpótlás bajnokságokban szereplő csapataink – számolt be az idei eredményekről Nagy Ferenc.

A toborzás folyamatos és egyre többen csatlakoznak az egyesülethez. Idén már a Székács evangélikus iskolában is foglalkozásokat tartanak, ahol körülbelül 15-20 alsós ismerkedik a kézilabda alapjaival.

Fotó: Horváth Bence

– A létszámunk növekszik és az eredmények is tükrözik azt a munkát, amit a hétköznapokban végzünk – tette hozzá a szakember, aki kitért az ifjúságiak és a serdülők teljesítményére is, illetve a két csapat által alkotott NB II-es gárda őszéről is beszámolt.

– Ebben az idényben is a legmagasabb osztályban, az ország legjobb utánpótlás csapatai között szerepel a serdülő és ifjúsági csapatunk, emellett az NB II dél-keleti csoportjában is hétről hétre helytállunk. A serdülőkkel a kezdeti nehézségek után jól zártuk a félévet, több élvonalbeli klub utánpótlását is sikerült legyőznünk, így a hetedik helyen várjuk a folytatást – fogalmazott a tréner.

Az NB I-es ifjúsági bajnokság tizedik helyén álló ifjúsági csapat meghatározó tagjai a felnőttekkel edzenek, ezért nem tudnak együtt készülni a hétvégi mérkőzésekre. Nagy Ferenc szerint ez érződött is a találkozókon, de bízik a jobb tavaszi szereplésben.

Fotó: Horváth Bence

Ebben az idényben a tavalyi megyei bajnoki cím után az NB II dél-keleti csoportjában szerepel az ONKC U22-es gárdája, amely jelenleg a bennmaradást érő nyolcadik helyen várja a folytatást.

– Egy feljutó csapatnak sosem egyszerű az osztályváltás, pláne nem egy U22-es gárdának. A magot a serdülő és ifi csapat adja, amely bebizonyította, hogy képesek az éllovasokkal is felvenni a harcot. A célunk a biztos bennmaradás és jelen pillanatban minden esélyünk megvan ahhoz, hogy elérjük – zárta értékelését az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.