- hirdetés -

Az év vége, az új év eleje a legtöbb helyen az értékelés, visszatekintés és a jövő tervezésének ideje. Így van ez Orosháza egyik kiemelkedően sikeres sportegyesületénél, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) egyesületnél is.

A klub elnökével, shihan Zsiga Zsolttal beszélgettünk a mögöttünk hagyott évről és az idei esztendő nagy terveiről.

– Gondolom az OKKSZK számára is megnehezítette a létet a pandémia időszaka?

– Nem csak megnehezítette, de maga volt a katasztrófa. Folyamatosan csökkent a létszámunk, de negatívan befolyásolta a maradók hozzáállását és az edzésmunkáját is. Nyolc hónapos zárvatartás után májusban tudtuk újra kinyitni a termet. Teljesen felborult az éves versenynaptár, egyik ország a másik után mondta vissza az előzőleg betervezett versenyeket. A nyári időszakban volt csak egy kis felszabadulás, amikor meg tudtuk rendezni az edzőtáborokat, illetve a versenyzőink részt tudtak venni más egyesületek, más mesterek edzőtáboraiban. Az első komoly pozitívum, a szeptemberi száz ellenfeles kihívás megrendezése volt. Igaz, hogy kevesebben jöttek – a járványveszély miatt – de aki itt volt, az elismerően nyilatkozott és szép élményekkel távozhatott Orosházáról. Október elején volt egy komoly versenyünk, a Hinomoto Kupa, ahol eredményesen szerepeltünk, főként a két aranyérmes, Fábián Lara és Alzubi Yahya révén. Versenyzési szempontból az előző évekhez képest csak vegetált az egyesület.

Shihan és sensei Zsiga Zsolt bemutató közben (Fotó: Horváth Bence)

Az OKKSZK szakosztályai közül az aerobikosok létszáma nem csökkent. A karate szakosztály versenyzői létszámát szeretnénk vissza fejleszteni és az idei versenyeken is -a hagyományoknak megfelelően – sok jó szerepléssel öregbíteni az orosházi sport hírnevét. Még az idei versenyprogram nem végleges és azt is csak remélni tudjuk, hogy a pandémia nem borítja fel a tavalyihoz hasonlóan.

Az orosházi egyesület kiemelkedő versenyzője sensei Zsiga Zsolt, aki több vasat is tart a tűzben és a karate mellett a jogi egyetem vizsgáival is küzd. Zsoltnak nehéz éve volt, de az idei talán még nehezebb lesz. Erről beszéljen azonban az ifjú mester:

– Ha sikerül a szükséges krediteket megszerezni, akkor az idén még egy államvizsga vár rám a jogi egyetemen. E mellett a másik kiemelt projekt, a Karate Combat. A világszervezettől kaptam szerződést és valószínűleg április környékén mérkőzésem is lesz. Erre folyamatosan készülök édesapámmal. A Karate Szövetség magyar bajnokságán is szeretnék eredményesen szerepelni február végén. Sokszor nehéz összeegyeztetni az edzéseket, versenyeket a tanulással, de igyekszem mindkét fronton megfelelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.