- hirdetés -

Az egykori orosházi gyermekorvos 2021 decemberében elhunyt.

Mindig volt a gyerekekhez és a szülőkhöz, nagyszülőkhöz egy-két kedves és nyugtató szava. A feszült gyermekorvosi rendelő légkörét kedvességével és szakértelmével azonnal feloldotta. Több mint harmincöt éven keresztül gyógyította az orosházi és környékbeli gyerekeket, generációk bíztak benne és szerették.

Úgy értesültünk, hogy a doktornő 2021 decemberében hunyt el. Archív anyagunkkal emlékezünk rá.

Mindig orvos akart lenni, pedig édesanyja óvta ettől a pályától, inkább pedagógusnak szánta.

Egyetemista volt amikor kikérte a MÁV igazgatóság Békéscsabára ellenőrző főorvosnak, de nem fogadta el, azzal az indokkal, hogy ő nem mosdók tisztaságát szeretné vizsgálni, hanem orvos akar lenni.

Az orvosláson belül ez a korosztály vonzotta leginkább, és bár eredetileg nőgyógyász szeretett volna lenni, még ebben is a gyerekekhez kötődött, mert a születés érdekelte.

Lényéből fakadó kedvességével és derűjével minden bizonnyal Kecskeméten is szerették volna, ő azonban Orosháza mellett kötelezte el magát és 36 évet töltött itt a pályán. Igaz, hogy 1999-ben nyugdíjba ment, de utána még 7 évig dolgozott teljes munkaidőben. Végigkísérte a változásokat, amelyek bekövetkeztek az évtizedek alatt.

– Nem kiabáltam soha, csak még jobban megijesztettem volna egy amúgy is ijedt és síró gyereket. Inkább beszélgettem velük, hozzám mindig mosolyogva jöttek be, igaz rám is azt mondták, hogy „a mosolygós doktor néni”, még a szuriért se haragudtak.

A teljes cikk itt olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.