- hirdetés -

Az állatvédők sem pihentek szilveszterkor. A tavalyihoz képest ugyan idén sokkal több volt a tűzijáték szilveszter éjjelén és az újévbe lépve, de mind a Szikhát Kutyamenhely, mind a Viharsarki Állatőrség Alapítvány kedvező hírekről számolt be.

Szilveszter éjszakáján hagyományosan több csapat járja Orosháza utcáit, hogy segítsenek befogni és hazavinni a durrogás miatt megrémült, elmenekült kutyákat. A Viharsarki Állatőrség Alapítvány számára a szilveszteri szolgálat az első tűzijáték durranásokkal kezdődik, melyből azért a 2020-as szilveszterhez képest ezúttal nem volt hiány. Ennek ellenére szerencsére pozitív hírekről számoltak be.

– Bevett útvonal ilyenkor nincs, elsősorban a nyugodtabb helyeket járjuk, mivel az állatok a hang elől menekülnek. Közben folyamatosan figyeljük az Orosházi Kóborkák Facebook-oldalt, illetve a telefonjainkat, hogy érkezett-e jelentés eltűnt vagy kóbor kutyákról. Szerencsére elmondhatom, hogy viszonylag nyugalomban teltek az elmúlt órák. Csak néhány kiskutyánk volt, akihez kihívtak minket, de mindegyiküknek meglett eddig a gazdája. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy végeztünk, délután is járják majd az utcákat az önkéntesek, hiszen most azért jóval több volt a tűzijáték – mesélte Kovács Krisztina.

Kedvező hírekről számoltak be az állatvédők, reméljük ez nem változik (Archív fotó: Rosta Tibor)

Mint mondta, a ma reggeli órákban is találtak egy kiskutyát, ő azonban a kapualjban kuporgott, becsöngettek az adott helyre, így ő is gyorsan és szerencsésen hazakerült. Két kutyát pedig a Kaszaperi útról kísért végig autóval az egyik önkéntes, így ők ugyan nagy utat tettek meg, de szintén szerencsésen hazakerültek. Találkoztak olyan elkóborolt kutyával is, akinek még regisztrálatlan volt a chipje, de az ő gazdáit is viszonylag hamar megtalálták. Összességben eddig nem volt sok vagy kirívó eset.

Megkerestük a Szikhát Kutyamenhelyet is, ahol addig két kutyát találtak, akiket még az este folyamán biztonságba helyeztek. A délelőtti órákban a talált kutyákért mentek ki, új bejelentés akkor még nem érkezett, ez természetesen még változhat a nap folyamán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.