- hirdetés -

Gyors, finom és mutatós. Ha vendégeket várunk, vendégségbe megyünk ezekkel a fogásokkal biztosan mindenki elégedett lesz.

Sonkás-sajtos tekercs palacsintában

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintákhoz:

  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • fél liter tej
  • 1 csipet só
  • étolaj a palacsinták sütéséhez

3-4 sós palacsintát kell sütni, kicsit vastagabb palacsintákat, mint a szokásos (a palacsintatésztába sütés előtt lehet tenni finomra vágott petrezselyemzöldet, szépen megdíszíti a palacsintát).

Palacsinta töltelék:

  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • Natúr tömlős sajt 3-4 (medve vagy bármilyen ízesítésű jó)

Elkészítés

A palacsintát kisütés után meg kell kenni a tömlős sajttal, rá kell tenni a sonkaszeleteket, majd ismét sajt, ezután fel kell tekerni, majd felszeletelni.

Töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 tojás
  • 1 kis dobozos májkrém
  • 1 evőkanál majonéz
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 csepp piros arany
  • pici mustár

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, félbevágjuk.

A tojások sárgáját összekeverjük a májkrémmel, majonézzel, sóval, piros arannyal, majd visszatöltjük a tojásfehérjébe. Díszítsük petrezselyemzölddel és piros arannyal.

Tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • Fél csomag fusilli (színes) tészta
  • Tartármártás (3-4 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 evőkanál mustár, só)
  • Szeletelt zöldhagyma (vagy lilahagyma)
  • 4-5 db virsli
  • 1 doboz konzerv kukorica

Elkészítés

A tésztát megfőzzük, kihűtjük.

A virslit felkarikázzuk, félbevágjuk, kevés olajon megsütjük, kihűtjük.

A hozzávalókat összedolgozzuk, hűtjük, majd fogyasztjuk.

Fotók és receptek: Mészáros Tünde

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.