Gyors, finom és mutatós. Ha vendégeket várunk, vendégségbe megyünk ezekkel a fogásokkal biztosan mindenki elégedett lesz.
Sonkás-sajtos tekercs palacsintában
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintákhoz:
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- fél liter tej
- 1 csipet só
- étolaj a palacsinták sütéséhez
3-4 sós palacsintát kell sütni, kicsit vastagabb palacsintákat, mint a szokásos (a palacsintatésztába sütés előtt lehet tenni finomra vágott petrezselyemzöldet, szépen megdíszíti a palacsintát).
Palacsinta töltelék:
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- Natúr tömlős sajt 3-4 (medve vagy bármilyen ízesítésű jó)
Elkészítés
A palacsintát kisütés után meg kell kenni a tömlős sajttal, rá kell tenni a sonkaszeleteket, majd ismét sajt, ezután fel kell tekerni, majd felszeletelni.
Töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre
- 5 tojás
- 1 kis dobozos májkrém
- só
- 1 evőkanál majonéz
- apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 csepp piros arany
- pici mustár
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, félbevágjuk.
A tojások sárgáját összekeverjük a májkrémmel, majonézzel, sóval, piros arannyal, majd visszatöltjük a tojásfehérjébe. Díszítsük petrezselyemzölddel és piros arannyal.
Tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- Fél csomag fusilli (színes) tészta
- Tartármártás (3-4 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 evőkanál mustár, só)
- Szeletelt zöldhagyma (vagy lilahagyma)
- 4-5 db virsli
- 1 doboz konzerv kukorica
Elkészítés
A tésztát megfőzzük, kihűtjük.
A virslit felkarikázzuk, félbevágjuk, kevés olajon megsütjük, kihűtjük.
A hozzávalókat összedolgozzuk, hűtjük, majd fogyasztjuk.
Fotók és receptek: Mészáros Tünde