- hirdetés -

A kórház régi partnere, az Elektro Amper Kft tulajdonosának támogatásából készült el az új világítási rendszer az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet udvarán.

A koronavírus járvány miatt több olyan kezdeményezés (jótékonysági futóverseny, kórházi bál) is elmaradt az elmúlt másfél évben, amin keresztül a cégek, magánszemélyek tudták támogatni a kórházat. Ezért az intézmény megkereste azon partnereiket, akik az elmúlt években az Orosházi Kórházért Alapítványon keresztül nyújtottak segítséget. Velük együtt meghatároznak egy fejlesztési célt, amivel a kórházi dolgozók munkakörnyezetét, komfortját tudják javítani, és ennek megvalósításához nyújtanak célzott támogatást.

A nyáron két cégvezető felajánlásából fedett kerékpártárolók készültek, most pedig újabb fejlesztés valósult meg az Elektro Amper Kft tulajdonosának segítségével.

– Lehetőségeim szerint mindig igyekszem támogatni a kórházat a jótékonysági bálon, ami tavaly sajnos elmaradt. A kórház főigazgatója keresett meg azzal a kéréssel, hogy a régi, sok hibával működő világítás helyett szükség lenne egy új rendszerre, tudok-e ebben segíteni. A beszélgetés után kijöttem, felmértem a terepet és ezt követően javasoltam a mozgásérzékelős megoldást, hogy éjszaka ne legyen felesleges energiafogyasztás. Örülök, hogy összejött ez az együttműködés, hisz orosháziként nekem is fontos, hogy a kórházunk minél jobban működjön – mondta Bíró György tulajdonos.

A fedett átjáró este, a lámpák mozgásra kapcsolnak (Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

A cégvezető több mint 150 ezer forint értékben 13 db mozgásérzékelős mennyezeti lámpát, a hozzá tartozó kábeleket, csöveket, bilincseket hozott, amikből a kórház villanyszerelői összeállították a világítási rendszert.

– A lámpák fel is kerültek a helyükre, és az első tapasztalatok alapján nagyon jól működnek. Fontos az ilyen jellegű támogatás és fejlesztés, ami nem csak a dolgozók, hanem a betegek, látogatók komfortérzetét, biztonságát is javítja – fogalmazott dr. Duray Gergő, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Támogassa adója 1%-val vagy egyéb módon az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet munkáját.
Orosházi Kórházért Alapítvány
Adószám: 18911493-1-04
Számlaszám: 11600006-00000000-80153292

A kiemelt képen dr. Duray Gergő és Bíró György a lámpákkal még a felszerelésük előtt. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.