- hirdetés -

Az Uzsoki utcai óvodában sem maradt el eddig az adventi gyertyák meggyújtása, stábunk a negyedik fellobbanásakor látogatott el az intézménybe. Az óvoda különleges elképzelésének köszönhetően a szülők is hétről-hétre részesei lehettek a várakozás örömteli pillanatainak.

Pásztorjátékkal készült az utolsó gyertyagyújtásra az Uzsoki utcai óvoda apraja és nagyja. Az intézményben az advent minden hetében gyújtottak egy-egy gyertyát, minden pénteken más-más csoport készült ünnepi műsorral közönségének.

Az idei adventben az óvodások a délelőtti műsor mellett a késő délutáni órákban is ünnepeltek. Az óvodavezetés szeretettel invitálta minden héten a szülőket az intézmény udvarán tartott műsorra, majd az óvoda melletti parkba egy kis beszélgetésre, sütizésre, teázásra.

– Az advent négy hetében péntekenként 4-órától a családtagokat is szeretettel vártuk a gyertyagyújtásunkra. Az óvoda udvarán a családtagok megtekinthették a gyerekek műsorát, így ők is részesei lehettek a csodának – mesélte Kissné Csizmadia Gyöngyi óvodapedagógus, az Uzsoki utcai Óvoda telephelyvezetője. – Ezek nagyon kellemes, kedves kis alkalmak voltak, a kora esti félhomályban, az adventi díszek csillogása és a gyertya lángja mellett alkalmunk nyílt egy kis beszélgetésre, kötetlen találkozásra. Azt tapasztaltuk, hogy a szülők is nagyon örültek a meghívásnak, és szívesen jöttek el az adventi délutánjainkra a már elballagott nagy testvérek, egykori óvodásaink is.

Ennek a lehetőségnek köszönhetően az egész család személyesen láthatta szeretett kicsinyét az ünnepi műsor szereplőjeként. Az óvoda vezetősége így igyekezett ebben, a vírushelyzet miatt korlátozásokkal teli időszakban is ápolni a jó kapcsolatot a szülőkkel.

Fotók: OrosCafe

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.