- hirdetés -

Évzáró előadással kedveskedett családtagjaiknak és barátaiknak az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület december 16-án, a Petőfi Művelődési Központban. A rendezvényen az idei versenyeken bemutatott produkciók mellett régebbi, már jól bevált koreográfiákkal is készültek a közönségnek.

Izgatottan készültek december 16-i fellépésükre az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület tagjai, hogy megmutassák közönségüknek, mit tanultak az elmúlt hónapokban. Baráth Beáta, a csoport egyik edzője elmondta, Hevesi Henriettel közösen már 4 éve járnak át Orosházára edzéseket tartani, azóta pedig mindig igyekeztek egy fél évadot vagy éppen évadot lezáró műsort összeállítani, mely során a családtagok, barátok, mazsorett iránt érdeklődők is láthatják, milyen koreográfiákat állítottak össze a versenyzők az elmúlt hónapokban.

– A mostani produkciót úgy építettük fel, hogy voltak úgynevezett pandémia koreográfiáink, amit online formában tanultunk meg együtt a gyerekekkel és olyanok is, amit már akkor tanultunk meg, amikor végre visszatérhettünk és versenyekre is próbálhattunk. A versenykoreográfiáink mellett pedig nem feledkeztünk meg olyan korábbi produkciókról sem, melyek az évek során a szívünkhöz nőttek és most sem akartuk őket kihagyni – mesélte Baráth Beáta.

Az előadások közben felidézték a 2021-es év legfontosabb pillanatait is. Mint mondták, voltak nehéz pillanatok, főleg az év első felében, amikor több helyszínen és nem a megszokott rendszerességgel kellett megoldaniuk az edzéseket, ennek ellenére nyárra már rengeteg új lehetőséggel élt a csapat. Kiemelték a tavaszi kupán, a magyar bajnokságon vagy éppen a világbajnokságon való részvételeket, ahol a szép eredményekkel sem maradtak adósak a versenyzők.

Két edzőtábort is tartottak, az egyiket Pakson, a másikat Orosházán, de helyi fellépések terén sem lehetett hiányérzetük, nemrég pedig az Orosházi Fúvószenekarral közösen vettek részt a Térzene Program egyik rendezvényén. A fellépés estjén a csapat sajnos nem lehetett teljes, a résztvevők azonban nem feledkeztek meg hiányzó társaikról sem, bíznak benne, hogy a jövő évben számos közös fellépésre nyílik majd lehetőségük.

– Nehezen indult a 2021-es évünk, viszont szerintem annál jobban zártuk le. Nyárra újra össze tudtunk jönni és újult erővel vágtunk bele az edzésekbe. Több versenyen is részt vettünk, igaz online, de legalább ezt is kipróbálhattuk és jól is sikerült, minden koreográfiánk dobogós lett. Én úgy vélem, elégedettek lehetünk magunkkal – tette hozzá Baráth Beáta.

Véleményét a közönség is osztotta, hiszen hangos tapssal és elismeréssel díjazták a mazsorettek produkcióit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.