- hirdetés -

Három zsáknyi plüss figurával érkeztek a nagyszénási Maci Kórház követei az orosházi kórházba. A pihe puha játékok fertőtlenítve és becsomagolva várják, hogy a kis betegeket jobb kedvre derítsék.

Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány kezdetek óta a gyerekek és a hátrányos helyzetű családok segítését helyezi előtérbe, ezt fejezi ki jelmondatuk is: Adni jó! A Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza program eredetileg egy győri kezdeményezés, ehhez csatlakozott a nagyszénási alapítvány még 2019-ben, azóta pedig szinte megszámlálhatatlan számú plüss játékot gyűjtöttek be és adományoztak.

Az alapítvány tagjai az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetbe is rendszeresen hozzák a játékokat, december 15-én újabb “plüss rakománnyal” érkeztek.

– Célunk, hogy a kórházba kerülő gyerekeket egy plüss baráttal ajándékozzuk meg, amit a kórházi kezelés alatt kapnak és utána haza is vihetnek. Ez a projekt siker a  gyerekeknél, a szülőknél, de az egészségügyi dolgozóknál is, akik a plüssökkel olyan „eszközhöz” tudnak nyúlni, amivel egy vizsgálat során a gyerekek ijedtségét, félelmét könnyebben le tudják győzni – fogalmazott Burján Erzsébet.

Az alapítvány kuratóriumának tagja hangsúlyozta, a jótékonysági rendezvények és gyűjtések során rengeteg plüss játékot tudnak összegyűjteni, sokszor a gyerekek adják beteg társaik megsegítésére saját kedvenceiket, így vélhetően már korán megtanulják, milyen jó adni és másnak örömet okozni.

A kórház szigorú higiénés szabályainak maximálisan megfelelve a plüssök fertőtlenítve és csomagolva érkeznek, így kaphatják meg a kis betegek. Elhangzott, az alapítvány a közelmúltban a Miele Kft. segítségével új mosó berendezéseket tudott beszerezni.

– A kapacitás bővítésére szükség volt, hiszen jelenleg is több száz darab plüss vár tisztításra és csomagolásra. Örömünkre szolgál, hogy a kórház nyitott a felajánlásokra, így ahogy haladunk a munkával, folyamatosan hozzuk majd be a plüssöket – tette hozzá Burján Erzsébet.

Eddig elsősorban a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint a fül-orr-gégészeten gyógyuló gyerekek kaptak plüssöket.

– Most, hogy több mint 350 plüss érkezett egyszerre, a vérvételek helyszínéül szolgáló laborba, a védőnői szolgálathoz és a gyermek oltópontra is jut a kedves kis figurákból, hogy ott is teljesítsék jóságos küldetésüket. Hálával tartozunk azoknak az embereknek, akik ilyen fontos közösségi munkát végeznek a gyermekek gyógyulása érdekében – fogalmazott Giricz Szilvia ápolási igazgató.

A plüssök mellett a gyerekosztályon fekvő kis betegeknek 30 db Mikulás csomagot is hoztak a nagyszénási lakosok és vállalkozók nevében, ezeket is hálás szívvel köszöni az orosházi kórház vezetősége és munkatársai – olvasható az orosházi kórház sajtóközleményében.

A plüssöket és a csomagokat Brlázs Róbert, az alapítvány alapítója és Burján Erzsébet kuratóriumi tag adta át.


Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.