- hirdetés -

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között, amiben részt vesz az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet is. Fontos tudni azonban, hogy regisztráció nélkül csak megszabott időpontokban lehet felvenni az oltást. Írjuk a részleteket.

Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval is fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait – írja közleményében a Dr. László Elek Kórház.

Regisztráció nélkül kizárólag az alábbi napokon és időpontokban vehetők fel az oltások.

  • december 16. csütörtökön 14-18 óra között,
  • december 17. pénteken 14-18 óra között,
  • december 18. szombaton 10-18 óra között.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Oltások többféle vakcinával

Az “Oltási akcióban” ötféle vakcina – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm – lesz elérhető. Az első oltásnál az AstraZeneca kivételével a vakcinák fajtája szabadon választható, a másodiknál az elsővel megegyezőt kapnak, a harmadiknál az országos ajánlásnak megfelelően az oltóorvos dönti el, melyik oltóanyag adható.

A korábban regisztrált és időpontra érkezők, valamint az időpont nélkül érkezők is a Könd utcai szakrendelő bejárata mellett található védőnői oltóponton kapják az oltást.

A korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu oldalon foglalhatnak időpontot, amihez a TAJ szám és a születési dátum szükséges. Az oltásra kérjük, hozza magával a TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, az előző oltásainak igazolását, valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

Kérjük az oltásra érkezőket, hogy az ehhez szükséges dokumentumokat lehetőség szerint otthon töltsék le és nyomtassák ki, ezzel is gyorsítva a regisztrációs folyamatot.

  • első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
  • 12-18 évesek részére szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
  • harmadik oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.