- hirdetés -

Eltelt újabb egy hét a visszaszámlálásból, már csak két hét választ el minket a karácsonytól. A város adventi koszorúján fel is lobbant a harmadik láng december 12-én.

Advent harmadik vasárnapján megérkezett a havazás – némi eső és szél kíséretében –, hatalmas pelyhekben hullt a hó. A főtéren esernyők alatt, a forralt borokat, meleg teákat szorongatva gyűltek az orosháziak és várták a református iskola diákjainak előadását.

A fiatalok versei, dalai sok mosolyt csaltak a nézők arcára. Tették mindezt úgy, hogy a vírushelyzet miatt több osztály is karanténba került, ami megnehezítette a felkészülésüket. Volt olyan diák, aki előző nap kapta meg a szövegét.

Az előadást követően ünnepi beszéddel ezúttal Szalkay Róbert református lelkipásztor készült.

– Elérkezett advent harmadik vasárnapja. Az advent szó szerint azt jelenti, hogy eljövetel. A Jézus Krisztus jövetelét várjuk, aki el is érkezik hozzánk karácsonykor, amikor a születését ünnepeljük. Ma már nagyon sok házban, családban vásárolnak, készítenek adventi koszorút és meggyújtanak vasárnapokon egy-egy gyertyát. Minél több gyertyát gyújtunk meg, annál nagyobb lesz a fény, a világosság, míg végül elérkezünk karácsonyhoz – mondta beszédében Szalkay Róbert, aki a város óriás adventi koszorúján meggyújtotta a harmadik lángot.

– Egy éves kihagyás után minden embernek sokkal többet jelenthet, hogy együtt, közösségben tudjuk megünnepelni az adventi időszakot – tette hozzá a lelkipásztor.

Talán a havas eső miatt ezúttal valamivel kevesebben látogattak ki a főtérre, de aki kint volt láthatóan jól érezte magát. Az Oros-haza Baráti Kör és a Rotary Club a rendezvény ideje alatt most is forró teával, forralt borral és finomságokkal kedveskedett az orosháziaknak.
Még mindig nagy kedvenc az óriás korcsolyapálya, folyamatos volt a nyüzsgés a műjégen. A pálya körül is sokan megfordultak Manó Peti miatt, aki a város újdonsült nevezetességévé vált. Rengetegen szelfiztek az emberméretű, világító manóval.

A rendőrség is jelen volt a téren, a kerékpárok műszaki állapotát mérték fel. A biciklik kötelező felszereléseit, többek között a világítást ellenőrizték és amelyik eszköz hiányzott azt pótolták.

A színpadon a délutánt Kökény Attila koncertje zárta.

Jövő héten folytatódik a közös összefogás eredményeként megvalósuló Orosházi Advent 2021. December 19-én, 16 órakor várják a főtéren további programok az orosháziakat, a fellépő a Budapest Bár lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.