- hirdetés -

Az idei év utolsó bajnokiját játszotta az OFKSE szombaton. A listavezető orosháziak ellenfele a Debrecen gárdája volt az évzáró találkozón.

Orosházi FKSE-Tokai-Debreceni EAC 28–24 (17–9)

Kézilabda NB I. B.-s férfi mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Kovács B. 4, Tóth K. 2, Döme 3, Kiss R. 3, Németh L. 10 (1). Cs.: Majdán (kapus), Molnár S., Takó 2, Gönczi 1, Szabó M., Mihály 1, Molnár G., Antal 1. Edző: Kovács Attila. A DEAC legjobb dobója: Kathi 5. Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3.

Két hazai találattal és két elhibázott debreceni támadással kezdődött a találkozó. Az orosházi együttes ezen az estén is a sok kilépős agresszív hatosfalas védekezést választotta és ez hibátlanul is működött, szinte végig az egész mérkőzésen. A vendégek edzőjének, az egykori sokszoros válogatott Bíró Imrének már a hatodik percben – 4-0-ás orosházi vezetésnél – időt kellett kérnie. Jól és fantáziadúsan támadott és ezzel együtt remekül védekezett a hazai csapat. Jól mutatja ezt, hogy a vendégek nyolc perc alatt mindössze egyszer tudtak gólt elérni és az első negyedórában is csak hármat (15.p. 8-3). A félidő második felében sem találták a vendégek a hazai zöld-sárgák védekezésének ellenszerét, tovább nyílt az olló. A debreceni támadások sokszor mentek passzívig. 17 – 9-es hazai vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

A debreceni játékos a padlón, csakúgy mint a csapata a mérkőzésen (Fotó: OFKSE)

A második játékrésben rögtön kettős emberhátrányba került az orosházi csapat. Jellemző a hazai fölényre, hogy ezzel sem tudtak mit kezdeni a vendégek. Pajkó László a kapuban sorra mutatta be a bravúrokat, hetest is védett, elől pedig a Németh László vezette támadó gépezet sorra szerezte a találatokat. A 39. percben, Németh gólja után számolt rá a hazai B közép az ellenfélre. 24 – 14. A vendég edző, Bíró Imre igyekezett forgatni a csapatát, de semmi sem segített. Kovács Attila is behozta a fiatalokat, akik közül az ezen a mérkőzésen debütáló Gönczi András is betalált. A mérkőzés vége felé, a magabiztos vezetés tudatában kissé csökkent a hazaiak koncentrációja. Több lett a könnyű kézzel elengedett lövés, az eladott labda, de a magabiztos győzelmet ez sem veszélyeztette.

Kovács Attila: – Gratulálok a csapatnak! Magabiztos győzelmet arattunk. A mérkőzés végén kicsit ráültünk az eredményre, de örömteli számomra, hogy fiatal játékosaink is sokat lehettek a pályán. Köszönöm a fiúknak az egész éves munkát!

Bíró Imre : Hit nélküli, gyenge játékunkkal az első tíz percben akkora előnyt adtunk az orosháziaknak, amit lehetetlen volt behozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.