- hirdetés -

A mintegy 300 millió forintos beruházás keretében parkosítás, zöldfelület rendezése és közösségi terek kialakítása valósul meg Orosháza belvárosába.

Javában tart a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a belváros megújítását célzó projekt, a pályázati forrásoknak köszönhetően többek között kinyílik a katolikus templom kertje, a Széchenyi téri parkot úgynevezett öko-térkővel újraburkolják, a meglévő fák megtartása mellett ültetni fognak újabb növényeket, és öntözőrendszert is telepítenek. Ezen a részen egy zenepavilon kialakítása is a tervek között szerepel.

A környezet rendezését követően térvilágítást alakítanak ki az evangélikus templom mögött, díszkivilágítást kap az evangélikus és a katolikus templom, továbbá a Táncsics Gimnázium homlokzata is. Az iskola előtti tér képe jelentősen megváltozik tavaszra, hiszen igazi közösségi térként funkcionál majd, többek között a zenearénának köszönhetően, illetve azért, mert az iskola homlokzatának jó láthatósága érdekében – a terveknek megfelelően és hatósági engedélyek alapján – szükséges a területen lévő fenyők kivágása, amiket szintén előírás alapján pótolni fognak, mégpedig a város egyéb területeire ültetve, a városi kertészeti ágazatvezetővel egyeztetve.

Bővül a parkolók száma a Dózsa György utcán, és az ott lévő parkolók is megújulnak, miközben egy kétállásos elektromos gyorstöltő állomás létesítése is megvalósul. Szintén a projekt része a kerékpárkölcsönző automaták telepítése, egy a katolikus templomnál, egy a fürdő bejáratához közel lesz, összesen 32 kerékpár kölcsönzését lehetővé téve.

Kiemelt képünk archív fotó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.