- hirdetés -

Egy több, mint harminc éves hagyomány folytatódott szombaton a lovassportok szentélyében, a Kincsem Parkban. 34. alkalommal rendeztek Orosházi napot.

A hagyományos december eleji versenynapon egy kivétellel csupa orosházi kötődésű ügető futamot rendeznek. A Kárai Trans díja, a Kulik Farm díja, a Horváth Dezső és Kőműves Ferenc emlékverseny, az Orosházi Lovasegyesület díja, a Tonnyó díj, az Alföld Gyöngye Hotel, Gyopárosfürdő díj, Orosháza Város Nagydíja, a Gy+Gy Istálló díja, mind mind városunkhoz kötődik. Az itteni lovas életet, a nagy múltú és sikeres orosházi lótenyésztést és versenyzést dicséri. Krebs András, a Kincsem Park marketing igazgatója is elismeréssel szólt a nap kapcsán városunkról.

Jelinek Zsolt és a díj felajánlója, Kunos Gyula (Fotó: Kincsem Park, Péter Réka)

– Orosháza és környéke óriási hagyományokkal rendelkezik, elsősorban az ügető tenyésztésben. Az Orosházi nap minden évben üde színfoltja a versenyprogramnak. A versenyek kapcsán is és mert ilyenkor az orosházi ízek is megjelennek és jó szakmai párbeszédek is ki szoktak alakulni. Kár, hogy idén polgármester úr, egyéb fontos elfoglaltsága miatt nem tudott jönni. Az orosházi lótenyésztés fejődése vitathatatlan. Egyre jobb kancák kerülnek a tenyésztésbe és egyre jobb lovak érkeznek hozzánk a Kincsem Parkba is – foglalta össze Krebs András.

Jelinek Zsolt és Anikó a nyerő (Fotó: Kincsem Park, Péter Réka)

A szombati versenynapon az orosházi résztvevők szereztek első második és harmadik helyezést is. A Kunos Gyula tenyésztő által felajánlott Gy+Gy Istálló díját Jelinek Zsolt nyerte, Anikó szulkijában (Jelinek Zsolt már a második győzelmét aratta a Kincsem Parkban). Anikó a Makonya istálló tenyésztettje, Kovács József és Zalai Gábor idomári munkáját dicséri. A Kulik Farm díja, Nyeretlen kétévesek versenyében a Kulik farm lovával, Dusánnal ért el második helyezést idomárja és hajtója, Kolozsi László és ugyancsak ő szerzett harmadik helyet az Alföld Gyöngye – Gyopárosfürdő díjban, a Kulik Farm lovával, Baby Gabival.

Orosháza város Nagydíját ezúttal Figaru U.R. és hajtója Miodrag Pantic nyerte.

A nagydíjat Orosháza önkormányzatának képviseletében Antal László képviselő adta át a szerbiai győztesnek. A képviselő elmondta, remek napot töltöttek a fővárosban.

– Ismerik és várják az orosháziakat itt. Ezt több év tapasztalatából mondhatom. Most is nagy szeretettel fogadtak minket. Jó és izgalmas futamokat szurkolhattunk végig és nagy örömmel konstatálhattam ismét az orosházi lovasok, tenyésztők megbecsültségét – összegzett Antal László.

Kiemelt kép: Kincsem Park, Péter Réka

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.