- hirdetés -

Helytálltak az orosházi női kézilabdázók az idei utolsó mérkőzésükön, amelyet Egerben játszottak szombaton este. Sérülések miatt erősen tartalékos kerettel utaztak el Herbert Gáborék.

A második és harmadik helyezett csapat találkozott egymással december 4-én este, tehát igazi rangadóra volt kilátás, főleg úgy, hogy szeptember végén az Oxxo Energy Orosházi NKC három góllal legyőzte az egrieket.

Nem volt könnyű dolga Herbert Gábornak, hiszen három fontos átlövőjére sem számíthatott, Netye-Tóth Sára után, Kenyeres Barbara és Maláti Dóra is kidőlt a sorból. Sokszor olyan felállás volt a pályán, amilyen edzőmérkőzéseken sem fordult még elő.

Ezzel érezhetően meglepte az orosházi gárda a jó erőkből álló hazaiakat, a harmadik percben 3-1-re vezettek a vendégek, az előny egészen a 17. percig tartott, ekkor vette át az előnyt először az Eger. Ekkor már érződött az orosháziakon a fáradtság és a szűk cserelehetőségek, de a szünetben így is csak három gól volt a két együttes között.

A fordulás után tovább bővült a maródiak listája, Bíró Petra nem tudta folytatni a játékot. Szecsődi Laura lépett a balkezes játékos alá, amiért piros lapot is kapott. Ekkor új lendületet kapott az Orosháza, és kihasználva az Eger kihagyott helyzeteit felzárkózott, a 40. percben csupán egy góllal voltak lemaradva Vörös Bettináék (19-18). Tíz perccel később újra ötgólos hazai előny állt az eredményjelzőn, amit a lefújásig két gólra lefaragott a végig jól küzdő ONKC. Az Eszterházy SC győzött 27-25-re, de az orosháziak emelt fővel hagyhatták el a pályát.

Herbert Gábor: Gratulálok az Egernek. Érdekesen hangozhat, de vannak olyan napok, amikor egy vereség után egy edző büszkébb a csapatára, mintha nyert volna. A mostani egy ilyen nap. Erőn felül teljesítettünk és nyílttá tettük a mérkőzést az egyik feljutásra esélyes gárda otthonában. Nagyon büszke vagyok a lányokra!

Eszterházy SC – Oxxo Energy Orosházi NKC 27-25 (15-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Eger, 150 néző.
Vezette: Hajdu Tamás, Halász András.
Orosháza:

Bálint – Moharos 3, Vörös 7, Márczy 3, Mikula, Gara 4, Bíró 3. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Herjeczki-Antal 1 (1), Ács O., Papp E. 4 (4), Horváth B. Edző: Herbert Gábor.
Az Eger legjobb góllövői: Bató 6, Pankotai 6, Szecsődi 5.
Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 6/5.

Az Oxxo Energy Orosházi NKC 14 ponttal – csak a rosszabb gólkülönbsége miatt – a negyedik helyen várja a januári folytatást.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.