- hirdetés -

Az OFKSE a Ferencváros U 21-es együttesét fogadta szombat este az Eötvös-csarnokban. A fővárosiak a szeptemberi hazai vereségért szerettek volna visszavágni.

Orosházi FKSE-Tokai – FTC-Diagnosticum U21 37–28 (19–17)

Kézilabda NB I B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 100 néző. V.: Fibec, Herbák. Orosháza: Majdán – Pásztor M. 7 (4), Kiss R. 3, Tóth K. 7, Döme 5, Kovács B. 9, Lászlai 3. Cs.: Pajkó, Varga I. (kapusok), Szabó M. 1, Mihály, Bódai, Németh L. 2, Molnár G., Antal. Edző: Kovács Attila. Az FTC-Diagnosticum U21 legjobb dobója: Tóth Sz. 7 (1),

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1.

Mindkét együttes a sok kilépős sokmozgásos hatos falas védekezést választotta. Fradi góllal kezdődött a találkozó, de villámgyorsan érkezett rá a hazai válasz Lászlai révén. A vendégek – a jó hazai védekezésnek is köszönhetően – hosszú támadásokat vezettek. Szinte minden támadást passzívnál fejeztek be. Ebben az időszakban a test melletti alsó lövések még legtöbbször utat találtak az orosházi kapuba, de sokra nem mentek vele a zöld-fehérek, hisz a gyors kezdésből azonnal góllal válaszolt az Orosháza. A 10. percben már négy volt közte, aztán sokáig tartotta háromgólos előnyét a hazai együttes. A félidő vége felé szaporodtak meg az elhibázott hazai támadások. Jöttek a kapufák, a technikai hibák. A vendég fiatalok felzárkóztak kettőre és ezzel a különbséggel is mentek szünetre a csapatok. Látszott a játékon az orosházi csapat nagyobb ereje, tudása, csak épp az eredményjelző nem mutatta ezt.

Pásztor Máté itt még csak passzolt. Végül hét gólig jutott (Fotó: Horváth Bence)

Szünetben Kovács Attila vezetőedző rendbe szedte kissé a hazai gépezetet. Már nem mentek bele a vendégek számára előnyösebb rohanásba. Az első öt perc rohanása és gólváltása után nyílni kezdett az olló. A 12. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit 3-1-re hoztak le. Sült minden ebben az időszakban Tóth Karcsiéknak, a csereként beállt Pajkó hetest is védett. Keményebb pattogósabb lett a hazai védekezés. Ennek és a pontosabb támadás befejezéseknek köszönhetően a 45. percben már 30-21 állt a táblán. Az 50. percben, 33-23-nál számolt rá a hazai közönség a Fradira. Kovács Attila játéklehetőséget adott a csapat fiataljainak. Pályára lépett Bódai Szabolcs, Szabó Máté, Molnár Gergő és a kapus Varga Imre is. Utóbbi szinte az őrületbe kergette ferencvárosi kortársait. Hetest és ziccerek sorát hárította. A végén Hunyadi utolsó pillanatos góljával tudott tíz alá visszavergődni a fővárosi zöld-fehér együttes.

Döme Szabolcs is – különösen az első félidőben – sokat tett a győzelemért (Fotó: Horváth Bence)

Kovács Attila: Az elején belementünk a rohanásba, az adok-kapokba. Szerencsére a második félidőben tudtunk változtatni ezen és azt játszottuk, amit a Fradi ellen kell. A győzelmet, ebben az arányban is megérdemeltnek tartom.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.