- hirdetés -

Fellobbant a második gyertya lángja a Forrás Református Óvoda adventi koszorúján. A gyerekek a gyertyagyújtás mellett ünnepi dalokkal, versekkel készülnek a karácsonyra.

A gyertyát Szalkay Róbertné református iskolalelkész gyújtotta meg, aki a Biblia utolsó oldalainak egyikéről hozott idézetet a gyerekeknek.

– „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz” – mondja maga Jézus Krisztus.

A gyerekek szíve ajtaján is így kopogtat Jézus, tette hozzá az iskolalelkész, aki elmondta, az egyre több égő gyertya, az egyre nagyobb fényű gyertyaláng Krisztus egyre közeledő eljövetelét jelzi.

Az óvodások az adventi időszakban négy héten át különböző programokkal készülnek a karácsonyra.

– A közös készülődés folyamán karácsonyfadíszeket, illetve karácsonyi asztali díszeket készítenek a gyerekek az óvónőkkel, melyeket aztán haza is vihetnek – mesélte Tóth Mónika, a Forrás Református Óvoda vezetője. – Mellette mézeskalácsot sütnek a csoportok, és sok szép ünnepi verset és dalt tanulnak meg együtt. Mi ezekkel a programokkal fokozzuk óvodásainkban a várakozás és az öröm érzését.

Minden héten más-más csoport ad ünnepi műsort az udvaron, ez alkalommal, december 3-án a nagycsoportosok álltak „színpadra”. A kisebbek tátott szájjal nézték, milyen ügyesen verselnek és énekelnek a nagyok. Felcsendült a „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” kezdetű dal is. És valóban. A gyerekek fénye épp úgy ragyogott, mint a gyertya lángja.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.