- hirdetés -

A Magyar Vöröskereszt VII. kongresszusa november 27-ét jelölte ki a véradók, véradásszervezők és a támogatók köszöntésére. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget pénteken Békéscsabán.

Az ünnepségen jelen volt és köszöntőt mondott dr. Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt elnöke. Beszédében megköszönte a megyei szervezet, a véradó állomások munkáját és köszönetét fejezte ki a véradóknak is, akik több esetben már sok éve önzetlenül nyújtják karjukat véradásra és ezzel segítenek másokon.

Tóth Zoltánné a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete igazgatója elmondta, a koronavírus-járvány alatt még nagyobb szerepe van az önkéntességnek és külön tiszteletet érdemelnek azok, akik ebben a nehéz időszakban félreteszik a félelmeiket és odanyújtják karjukat embertársaikért.

Csányi Győző több, mint tíz éve szervezi a véradásokat (Fotó: Vöröskereszt)

Az ünnepségen, kiemelkedő szervezőmunkájáért, a Véradómozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést kapta az orosházi Csányi Győző, aki több mint tíz éve szervezi és készíti elő a Linamar Zrt.-nél a sikeres véradásokat. Orovecz Ildikó a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst fokozatát vehette át.

Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt megyei igazgatója, valamint Domokos Illésné országos vezetőségi tag további kitüntetéseket adott át azoknak az önkénteseknek, akik több mint száz alkalommal nyújtották már karjukat.

A díjazottak között volt az orosházi Arnóczky József 100-szoros és Jászai Lajos 170-szeres véradó is.

A véradóknak, a véradók napja alkalmából Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor küldött levelet, melyben megköszönte, hogy embertársaink gyógyulásához segítséget nyújtanak. A miniszterelnök levelében elismerését fejezte ki és további jó egészséget kívánt.

Kiemelt kép: Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.