- hirdetés -

Mihály Zoltán személyében új elnökkel, Szabó Géza személyében pedig új alelnökkel vág neki az elkövetkezendő öt évnek az Orosházi Rock És Blues Egyesület. Elsődleges céljaik közt a fiatalok bevonzása és a klubélet felvillanyoztatása szerepel.

„Országosan is egyedülálló, amit az egyesület az elmúlt kilenc évben végzett. Minimális költségvetésből csak ebben az évben 18 koncertet szervezett, lehetőséget adva a zenekaroknak a fellépésre, és Nyugat-Békés lakóinak a minőségi élőzene hallgatására.” – olvasható az Orosházi Rock Klub Facebook oldalán. Mindez azoknak az irtózatosan lelkes vezetőségi tagoknak köszönhető, akik az egyesületben ellátott feladataikra valóban nem munkaként, hanem küldetésként tekintenek. Tisztújításukat követően sem lesz ez másként, erre két ember személye a garancia. Az Orosházi Rock És Blues Egyesület 2021. november 27-ei közgyűlése a civil szervezet elnökévé Mihály Zoltánt választotta, az alelnöki tisztséget pedig a jövőben Szabó Géza tölti majd be.

Fotó: Orosházi Rock Klub Facebook oldala

– Ezúton szeretném megköszönni a bizalmat, és kijelenthetem, mint ahogyan eddigi alelnöki munkámmal is azon fáradoztam, hogy egyesületünk a helyi kulturális élet részeként fórumot biztosítson a rock-blues-jazz zene kedvelőinek, ez a jövőben is így lesz – fogalmazott Mihály Zoltán. – Két fő feladatunkat tartom kiemelendőnek, az egyik az élőkoncertek megtartása minél sokrétűbb műfaj felvonultatásával, a másik pedig a fiatal korosztály folyamatos bevonása a klubéletbe. Ígérem, hogy programjaink változatosak lesznek, minden műfaj képviseltetni fogja magát, még azok is, melyek eddig nem szerepeltek műsorainkban. Az elkövetkezendő öt évben minden olyan fiatal tehetséget patronálunk, akik éreznek magukban zenei elképzeléseket, és segítünk nekik, hogy minél könnyebben eligazodjanak a zenei életben.

Mihály Zoltán hozzátette, nagyon örül annak, hogy az egyesület közgyűlése egy olyan fiatal és agilis, tervekkel rendelkező fiatalembert választott alelnöknek Szabó Géza személyében, akinek majd a jövőben a mai „öregek” át tudják majd adni a stafétabotot.

Szabó Géza zenészként gyakori vendége volt ez idáig is a klubnak, de annak tagjává csak egy éve vált. A fiatal dobos nagyon megtisztelőnek tartja kinevezését. A Vízió és a Metallicum ütőse tele van tervekkel, bár azt mondja, a klubtagok lelkesedésén eddig sem múlt semmi. Lehet, hogy a rock klubosok többsége hatvan pluszos, de annyi energia van bennük, mint a huszon- vagy harmincévesekben. Épp ezért is csatlakozott hozzájuk.

Szabó Géza a Zenészportré című sorozat vendégeként (Fotó: OrosCafé archívuma)

– Számítunk a fiatalokra! A fő célunk, hogy bevonzzuk őket, és hogy egy remek közösséget építsünk. Bízom benne, hogy ehhez én is hozzá tudok majd járulni – fogalmazott Szabó Géza. – A fiatalok igényeit kielégítő körülményeket szeretnénk teremteni, és eltökélt szándékunk, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektessünk az internetes marketingtevékenységre, melynek köszönhetően a környékbeli célközönséget is hatékonyabban el tudjuk majd érni. A helyszínt tekintve a lehetőségeink korlátozottak. Igaz, nyáron az udvar tökéletesen megfelel a célnak, viszont a benti rész elég kicsi. A jövőben egy kis átalakítással, felújítással megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet, amennyire az anyagi körülményeink ezt megengedik.

– Elképzelhető, hogy a szombati nap mellett a pénteki nyitvatartást is bevezetjük annak érdekében, hogy igazi, aktív klubélet alakuljon ki. Ehhez fog hozzájárulni a külső klubhelyiség megújulása is, amely a mai kor igényeinek megfelelően egy kulturált, rendezett és kellemes hely lesz. A meglévő 40 tag rendkívül lelkes, kész csoda, amit az elmúlt években véghez vittek. Eddig közel 300 koncertet valósítottak meg Orosházán. Ez nemcsak a dél-alföldi régióban, hanem országos szinten is egyedülálló – folytatta Szabó Géza.

Fotó: OrosCafe archívuma

Az alelnök hozzátette, terveik közt szerepel a közép-és felsőoktatási intézmények felkeresése, és közös megegyezésekkel a klub népszerűsítése. Emellett új programokkal is szeretnék gazdagítani a klubéletet, köztük karaoke versenyekkel, tehetségkutatókkal és vetélkedőkkel. Bízik benne, hogy a jövőben tudnak majd egy-két kellemes meglepetéssel szolgálni a klubba látogatóknak.

A közgyűlésen elnökségi tagnak választották Sifter Ferencet, Ujvári Lászlót és Szokolai Jánost. A klubvezető Tóth Tibor lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.