- hirdetés -

Az NB I/B-s bajnokság alapszakaszának második körét kezdték meg az orosházi kézilabdázók. Az ellenfél az Ózd csapata, ősszel megtréfálta az OFKSE-t.

A vendéglátók önbizalommal telve néztek a mérkőzés elé, hisz a negyedik forduló óta minden meccsüket megnyerték.

Orosházi FKSE-Tokai – ÓAM-Ózdi KC 23–18 (11–10)

NB I. B-s férfi mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Hajdu T., Halász. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 1, Kiss R. 3, Tóth K. 1, Döme 3, Kovács B. 5, Lászlai 4. Cs.: Molnár S., Jónás, Mihály, Németh L. 4, Molnár G., Antal 2. Edző: Kovács Attila. Az Ózd legjobb dobói: Tóth P., Kovács P. 4-4.

Kiállítások: 6, ill. 0 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

A találkozón mindkét együttes a kemény, sok kilépős hatosfalas védekezést választotta. Ezt a vendéglátók csinálták jobban, mert bár az első helyzet kimaradt, de utána hamar 3-0-ás előnyre tettek szert. Az ózdi stáb ki is kérte első idejét már az ötödik percben. Pajkó László a hazai és Moscoso Péter Carlos, a vendég kapuban szép védésekkel hívta fel magára a figyelmet. Az orosházi támadások többször pontatlan befejezéssel értek véget, ennek ellenére az első negyedóra végén 7-3 állt a táblán. Sokáig három-négy gólon billegett a különbség. aztán a félidő hajrájában megszaporodtak az eredmény nélkül befejezett hazai támadások és a vendég csapat zárkózni kezdett. Hiába kért Kovács Attila is időt, nem lettek pontosabbak a lövések, be-be csúsztak a technikai hibák. A lefújás előtt húsz másodperccel – először a mérkőzésen – kiegyenlítettek az ózdiak. Hogy mégsem egálnál mentek szünetre a csapatok, arról Lászlai Szabolcs egy kínai figura végén bemutatott, utolsó másodperces, pörgetett lövéssel gondoskodott.

Ezen az estén hiába küzdöttek keményen az ózdiak (Fotó: Horváth Bence)

A szünetben állítottak az irányzékon az orosházi srácok. Pajkó védéssel és Németh László góllal kezdődött a játékrész. Öt perc elteltével pedig már 15-10 állt a táblán. A vendégek mestere ismét időkéréssel próbálkozott, de nem sok foganatja lett, tovább nőtt a hazai előny (40. p. 18-11). A következő öt percet nagy küzdelem és Pajkó jóvoltából hazai kapusparádé jellemezte. Továbbra is koncentráltan és jól védekeztek Mihály Zsoltiék és már a támadások befejezése sem volt olyan katasztrofális, mint az első félidő végén. A másik kapuban, az első félidőt 49%-os teljesítménnyel záró Moscoso sem tudott annyit hozzátenni, mint kezdetben. A végégére kissé kiengedett az orosházi csapat és a nyolc- kilenc gólos előny is fogyott erősen, de azért ötöt sikerült belőle megtartani és ezzel tovább őrizni a vezető helyet a bajnoki tabellán.

A hazai csapat legjobbja, a kapus, Pajkó László volt (Fotó: Horváth Bence)

A hazai csapat legjobbja a szombat esti találkozón Pajkó László volt, aki a szünetbeli, kiválónak mondható 41 %-os teljesítményét a második játékrészben 53 %-ra (!) tornászta fel.

Kovács Attila: Domináltuk a mérkőzés nagy részét. Voltak rövidebb szakaszok – különösen a támadás befejezéseknél – mikor sokat hibáztunk, amiből zárkózhatott az ellenfél. Szerencsére a kritikus pillanatokban mi tudtunk fölül kerekedni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.