- hirdetés -

Mezőkovácsházán érdekes és hasznos előadás és gyárlátogatás keretén belül tájékozódhatnak az érdeklődők arról, hogyan tehetünk környezetünk védelmében az elhasznált lámpák szelektív gyűjtésével.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. csatlakozott az európai hulladékcsökkentési héthez. Nyílt napokat tartanak és várják azon érdeklődőket, akik szeretnék megtudni és megnézni, hogy a lámpa hulladékok szelektív gyűjtésével, hogyan tudnak hozzájárulni a környezet megóvásához, zöldítéséhez.

Ezeken a nyílt napokon bárki betekintést nyerhet (iskolás csoportok, baráti társaságok, vagy éppen családok) a feldolgozásba.

Fontos kiemelni, hogy megyénkben Mezőkovácsházán van egy olyan fénycső feldolgozó üzem, ahol az országosan szelektíven gyűjtött fénycsöveket, lámpa hulladékokat kezelik. A vendégek betekintést nyerhetnek a hulladék feldolgozás részleteibe, és megérthetik ennek fontosságát, lényegét a környezetvédelem és a fejlődés tekintetében is.

A köztudatban a pet palack, a papír, a fémhulladék szelektív gyűjtése létezik, pedig a lámpahulladékok kezelése is jó pár éve történik már Magyarországon. Földünk megóvása érdekében az elemek gyűjtése mellett az elektronikai hulladékokat és a lámpahulladékokat is szelektíven kell gyűjteni, hogy a megfelelő feldolgozással a környezetünket védjük és másodlagos nyersanyagokhoz jussunk.

Kisfilmünkben nyomon követhetjük az elhasznált fénycsövek feldolgozását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.