- hirdetés -

Rég adtunk hírt az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) sportolóinak eredményeiről. A számukra szervezett versenyeket is alaposan megritkította a pandémia.

A hétvégén az IBK világszervezet magyarországi szervezete által rendezett, törökbálinti versenyen három nemzet, ötvenhét egyesületéből, több mint háromszáz versenyző lépett tatamira. Az orosházi egyesületet hatan képviselték, mégpedig nem is akárhogyan.

Fábián Lara a dobogó tetején (Fotó: OKKSZK)

– Formagyakorlatban Fábián Lara a serdülők között aranyérmet szerzett. Gyerek 1 korcsoportban Fábián Tamás második, Alzubi Yahya harmadik helyet ért el. Küzdelemben már jobban ment. Yahya megnyerte korcsoportja versenyét. Orbán Félix gyermek 3 korcsoportban és Szűcs Roland a felnőttek közt, A kategória, nehézsúlyban lett harmadik.

Fábián Tomi oklevele a nagy izgalomban megfordult, de az ezüst szépen csillog (Fotó: OKKSZK)

A csapat mestere, shihan Zsiga Zsolt értékelésében elmondta, hogy az elmúlt időszakban a járvány, a vele kapcsolatban hozott intézkedések, illetve a versenyzők kisebb-nagyobb betegségei, sérülései nagyon megnehezítették a megfelelő mennyiségű és minőségű edzésmunka elvégzését.

– Ehhez képest szépen szerepeltek a tanítványok. Voltak, akiktől szebb eredményt vártunk, olyan is volt akinél a formagyakorlat elbírálásánál nem egyezett a véleményünk a zsűriével. A két hét múlva következő lengyelországi Európa-bajnokságon még lehet javítani – tette hozzá a shihan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.