- hirdetés -

Pályázati forrásból közel kétszáz tonna illegálisan lerakott hulladéktól szabadul meg az önkormányzat a következő időszakban. A Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai hat helyszínen dolgoznak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium még tavaly írta ki a Tisztítsuk meg az Országot nevű pályázatot, amely a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervéhez kapcsolódik. A pandémia miatt úgy döntött a minisztérium, hogy idén is meghirdetti a kiírást. Ezen vett részt sikeresen az orosházi önkormányzat is, amely több mint négy és fél millió forintot nyert el a hulladékszállítás és az ahhoz kapcsolódó feladatok megvalósításához.

A projekt során a városban található illegális hulladéklerakókat számolja fel az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Benkő Ferenc vezérigazgatótól megtudtuk, hogy hat helyszínen összesen 190 tonna hulladékot gyűjtenek be.

– Zömében zöldhulladékról van szó, de előfordul vegyes kommunális, és építési hulladék is. Ezek elszállításáról és ártalmatlanításáról is gondoskodunk. A héten az Őszirózsa, illetve a Kisvasút utcákban dolgoztak a kollégáim – tette hozzá a vezérigazgató.

Az említett helyszíneken kívül a Hun, a Gyopár, az Arany János utcákat, illetve az Alföld Gyöngye Hotel környékét is megtisztítják a hulladéktól a következő időszakban a VÜRT munkatársai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.