- hirdetés -

Az idei rendkívül erős bajnokságban jól halad céljai felé az Oxxo Energy Orosházi NKC. Kilenc forduló után, az alapszakasz felénél járva még mindig a dobogón áll a női kézilabdacsapat.

Hat győzelem és három vereség – ezzel a mérleggel jelenleg a tíz csapatos NB I/B keleti csoportjának a harmadik helyén áll az ONKC.

– A helyezést és az elért pontszámot nézve teljesen elégedett lehetek az eddigiekkel, de ha kicsit mögé nézünk úgy érzem, hogy a Hajdúnánás és a Kispest ellen tudtunk volna még pontokat szerezni. Természetesen nem szeretnék igazságtalan lenni, hiszen kiélezett küzdelemben győztük le riválisainkat, a Tempót és a Fradit. Az én értékrendem szerint két bravúrunk is volt az ősszel: az Algyő ellen idegenben, illetve hazai pályán a tavalyi ezüstérmes Eger ellen – tekintett vissza Herbert Gábor, az orosháziak edzője.

Fotó: Horváth Bence

A szezon előtt célként az alapszakasz első öt helyét tűzte ki az ONKC, jelenleg jól halad efelé. Idén még három mérkőzésük van, előbb november 20-án 16 órakor a Hajdúnánás ellen játszik az Orosháza az Eötvös-csarnokban.

– Remélem vissza tudunk vágni a nánásiaknak a hétvégén, az első fordulóban vereséget szenvedtünk. A rossz rajt ellenére a folytatás jól sikerült, bravúrokat is hoztunk, ami a végelszámolásnál nagyon jól fog jönni. Bízom benne, hogy meg tudjuk tartani a harmadik helyet és így vághatunk majd neki a rájátszásnak – nyilatkozta az OrosCafénak Herjeczki-Antal Jenifer csapatkapitány.

Herjeczki-Antal Jenifer (Fotó: Horváth Bence)

Herbert Gábor arról is beszélt, hogy az ősszel a sérülések sem kerülték el a csapatot. A keret nem túl bő, nem egyszerű pótolni a hiányzókat, ami megnehezítette a felkészülést, de a mérkőzéseken is leszűkítette a lehetőségeket.

– Tóth Sárára az Eger elleni összecsapás óta nem számíthatunk. Jó lenne ha vissza tudna kapcsolódni a munkába, mert egy nagyon fontos láncszeme a mi gépezetünknek. A vereségeknél azt éreztem, hogy kicsit elfogytunk ezeken a mérkőzéseken, nem tudtunk végig koncentráltan kézilabdázni. Ezen kell még csiszolni, amennyiben ez megvan, akkor tavasszal olyan dolgokkal is foglalkozhatunk, ami a jövőbe mutató – tette hozzá a vezetőedző.

A hátralévő mérkőzéseken még legalább három pontot szerezne az orosháziak mestere, akkor elégedetten vonulna a karácsonyi szünetre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.