- hirdetés -

Regisztráció és időpontfoglalás nélkül, azonnal felvehető bármelyik oltás november 22-28-a között. Fontos azonban tudni, aki előre regisztrál és időpontot foglal, várhatóan gyorsabban végez az oltóponton.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-e, hétfő és november 28-a, vasárnap között “Oltási akcióhetet” szerveznek az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain is.

– Ezen napokon az oltóhelyek Orosházán is reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva, ebben az időszakban megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várjuk a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével – tájékoztatott dr. Rácz Oszkár orvosigazgató-helyettes.

Regisztráció nélkül is jöhet bárki, de időponttal gyorsabb

Az oltások szervezéséért felelős főorvos hangsúlyozta, ezen a héten az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra.

– Ez esetben regisztrációjukat a kormányhivatal munkatársai és a kórházi adminisztrátorok az oltóponton végzik. Fontos hangsúlyozni, hogy aki időpont nélkül érkezik, azok regisztrációja és oltása érkezési sorrendben történik, így itt felmerülhet hosszabb várakozás. Azoknak, akik már felvették az első vagy a második oltásukat, tehát korábban már regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalást javasoljuk akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. A november 22-28-i hétre már most megemelt számban tettünk elérhetővé időpontokat, aki foglal, szinte biztos, hogy gyorsabban végez – fogalmazott dr. Rácz Oszkár.

Oltások többféle vakcinával

Az “Oltási akcióhéten” ötféle vakcina – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm – lesz elérhető. Az első oltásnál az AstraZeneca kivételével a vakcinák fajtája szabadon választható, a másodiknál az elsővel megegyezőt kapnak, a harmadiknál az országos ajánlásnak megfelelően az oltóorvos dönti el, melyik oltóanyag adható.

Íme az orosházi oltópontok beosztása

A korábban regisztrált és időpontra érkezők a Könd utcai szakrendelő bejárata mellett található védőnői oltóponton kapják az oltást. Várakozni a szakrendelő előtti kék sátorban lehet.

A regisztráció és időpont nélkül érkezők a szakrendelő főbejárata előtt felállított barna katonai sátorban, vagy amellett kell várakozzanak, amíg egy kórházi dolgozó vagy ott szolgálatot teljesítő katona nem szólítja be őket. A szakrendelő földszinti lépcsőházában történik majd a regisztráció, ezt követően a T1-es oltóponton, a nőgyógyászati ultrahang helyiségében kapják meg az oltást, majd az előcsarnokban kell várakozni.

A korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu oldalon foglalhatnak időpontot, amihez a TAJ szám és a születési dátum szükséges. Az oltásra kérjük, hozza magával a TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, az előző oltásainak igazolását, valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

Arra kérik az oltásra érkezőket, hogy az ehhez szükséges dokumentumokat lehetőség szerint otthon töltsék le és nyomtassák ki, ezzel is gyorsítva a regisztrációs folyamatot.

  • első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
  • 12-18 évesek részére szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
  • harmadik oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Emellett felhívják a figyelmet arra, hogy a szakrendelő előtti területen gépjárművel parkolni tilos, a forgalmat folyamatosan rendőrök és katonák felügyelik majd. Az intézmény közleményében hozzátette, köszönik, hogy a szabályok betartásával segítik munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.