- hirdetés -

Jó formában érkezett Szegedre az Orosházi FKSE-Tokai gárdája, ahol a Pick U21-es gárdájával néztek farkasszemet az NB1/B Keleti csoportjának soron következő fordulójában. A mérkőzés végül izgalmas, élvezetes összecsapást hozott, Kovács Attila legénysége pedig sikerével a bajnokságban is átvette a vezetést az eddig élen álló békésiektől.

Pedig az elején egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt az orosháziak elképzelték, a szegedi fiatalok ugyanis egy 3-0-s rohammal indítottak. Az első orosházi gólra a 4. percig kellett várni, ekkor Lászlai Szabolcs volt eredményes. A folytatásban egy-két gólos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, egészen a 13. percig, amikor is Döme Szabolcs egyenlített (6-6), majd nem sokkal később Bella Csaba a vezetést is megszerezte a gárdának.

Kiélezett küzdelem zajlott, a 24. percben is döntetlen, 10-10-es állást mutatott az eredményjelző, a húzóemberek ezekben a percekben a több védést is bemutató Majdán Márk és a több gólt is szerző Lászlai Szabolcs voltak. Másfél perccel a szünet előtt aztán a kétgólos, és egyben lélektani előnyt is megszerezték az orosháziak. Mihály Zsolt és Döme Szabolcs góljaival vonulhattak szünetre a csapatok. (12-14)

Pásztor Máté négy találattal zárt (Fotó: ofkse.hu)

A vezetést pedig már nem is engedték ki többet a kezükből, hiszen a második játékrészből alig telt el három perc, amikor már ötgólosra nőtt az orosházi fór (33. perc: 13-18). Időt kértek a hazaiak, de a különbség nem csökkent, ráadásul Majdán is betalált az üres kapuba. A 43. percben már hat góllal is vezettek, ezt követően azonban nehéz pillanatok következtek.

Magukra találtak ugyanis a szegedi fiatalok, többször is eredményesek voltak, míg az OFKSE egy ideig gólképtelen volt. Az 52. percre kétgólosa olvadt az előny. 23-25-ös állásnál kettős emberelőnybe is került az orosházi csapat, a vendéglátók azonban még ekkor is eredményesnek bizonyultak. A nehéz helyzet végét a sérülésből visszatérő Takó Dániel góljával ért véget, mert ezt követően hiába jött fel többször is egy gólra a Pick U21-es csapata, Tóth Károly a lefújás előtt egy perccel bebiztosította a győzelmet.

Jókor jött Takó Dániel gólja (Fotó: ofkse.hu)

Kovács Attila vezetőedző elégedetten értékelt.
– Óriásit küzdve, helyenként jó játékkal sikerült újabb győzelmet aratnunk. Gratulálok a csapatnak! Fegyelmezetten, motiváltan játszottak a fiúk, úgy érzem, megérdemelt volt a győzelem – nyilatkozta.

Az Orosházi FKSE-Tokai sikerével ráadásul a Békés csapatát megelőzve a tabella élére ugrott.

Pick Szeged U21 – Orosházi FKSE-Tokai 26-29 (12-14)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Szeged, 100 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B.
Orosháza: Majdán 1 – Pásztor M. 4, Döme 5, Mihály 1, Kovács B. 1, Tóth K. 7, Lászlai 5. Cs.: Pajkó (kapus), Kiss R. 3, Takó 1, Bella 1, Németh L., Molnár G. Edző: Kovács Attila. 
A Pick Szeged U21 legjobb dobói: Varga M. 6, Lőrincz 5.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/0.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.