- hirdetés -

A Vízió zenekar szombat esti koncertje volt az idei utolsó élőzenés program az Orosházi Rock Klubban. A csípős hideg miatt ez alkalommal benn, a Pacsirta utcai teremben csaptak a húrok közé a srácok. Az élmény előtt Mihály Zoltán klubvezető értékelte az évet.

– Ezt az évet is úgy éltük meg, mint a tavalyit, pandémiával és pénztelenül – kezdte Mihály Zoltán. – De mi megoldunk mindent, még a jég hátán is megélünk, ezt már bizonyítottuk. Megcsináltunk tizennyolc kiváló koncertet, reszkírozva ugyan, de belevágtunk, és végül szerencsénk volt, mert nem fizettünk rá egyik bulira sem. Dehát a rock és a blues a szerencsével együtt jár. Körülbelül 1500 nézőnk volt összesen, szerintem ez nem rossz szám. Főként a kinti színpadon tartottuk meg a koncerteket, volt itt a hörgős heavy metáltól a bluesig minden. Koncepciónk, hogy minden stílusnak helyet adjunk a klubunkban.

Mihály Zoltán (Fotó: Horváth Bence)

Mihály Zoltán kiemelte, voltak zenekarok, akik ebben a nehéz helyzetben is komolyabb összegért jöttek el, de olyanok is szép számmal akadtak, akik számára a fellépés öröme többet jelentett a pénznél. Nagyon nehéz volt a klub számára anyagilag ez az év, órási segítséget jelentett a számukra, hogy egy budapesti cég támogatta őket.

– Igaz, egyszeri támogatás volt, de félévnyi bérleti díjunkat fedezte. Nem ismerem a cégvezetőt, ő sem minket. Csak egyszerűen hallották, hogy Orosházán van egy jó kis klub, aminek jól jönne a segítség, és azonnal léptek is. Ez nekünk nagyon sokat jelentett. Úgy néz ki, kezdünk kilábalni a nehézségekből, egy városi pályázatban is nagyon bízunk, fontos nyernünk, hisz jövőre komolyabb terveink vannak, a klub ugyanis 2022-ben ünnepli 10. születésnapját. Ez azt jelenti, hogy minimum egy P. Mobil koncertet szervezünk a Pacsirta utcai kerti színpadra, de az sincs kizárva, hogy egy komoly angol zenekart hozunk a főtérre, mint ahogyan azt 2017-ben is tettük. Bár az élet mindennap változik, a jövő kiszámíthatatlan, mi bátrak vagyunk és belevágunk a szervezésbe. Bízunk, és megyünk előre, mint ahogy eddig is – tette hozzá.

Az Orosházi Rock És Blues Egyesület idén lesz 10 éves, a tagok december 18-án egy vacsorával és egy tisztújító közgyűléssel ünneplik meg a kerek évfordulót.

Fotó forrása: Orosházi Rock Klub

A Vízió zenekar ez alkalommal is koncert közbeni vetítéssel tette teljessé az élményt. Mint ahogyan azt tőlük megszokhattuk, saját dalaikkal álltak színpadra, szövegeik és zenei világuk ez alkalommal is elrepített minket egy másik dimenzióba. Nem sok Vízió koncerten voltam még, de már a fülemben csengnek a dallamok, és sorra jönnek a számra a szavak. Valahogy mindig megbabonáz. Az a fajta zene az övéké, amelyet szívesen hallgatnék otthon egy magnókazettán. Nem CD-n, ahol ugrálhatok a számok között, nem. Magnókazettán, elejétől a végéig, hisz olyan gyönyörűen felépített íve van a koncertjeiknek (is), mint egy jól megírt tragédiának, amelyben tökéletesen követi az expozíciót a bonyodalom, majd a tetőpont és a megoldás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.