- hirdetés -

Magyarország legjobb junior korú birkózói gyűltek össze szombaton az orosházi Eötvös-csarnokban. A Női és Szabadfogású Országos Bajnokságra 106 versenyző érkezett.

Az orosházi birkózást a rendező Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) négy, az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) öt versenyzővel képviselte a megmérettetésen.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként a rendező egyesület elnöke Szél Attila köszöntötte a résztvevőket, majd világbajnokunk Bácsi Péter, ezúttal már mint a Magyar Birkózó Szövetség szakmai igazgatója kívánt balesetmentes, jó versenyzést a fiatal birkózóknak.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Marik Lászlóné, a Békés megyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke. Méltatta a rendező egyesület vezetését, a sport érdekében végzett munkát, majd kihasználva az ünnepélyes megnyitó adta lehetőséget, a Békés Megye Birkózó Sportjáért kitüntetést adta át Szél Attilának.

A megnyitó után három szőnyegen kezdődtek meg a küzdelmek, melyeket Bácsi Péter szakmai igazgató is izgatottan szemlélt. Mint mondta egyedül a viszonylag kis induló létszámmal elégedetlen.

– Junior szabadfogás és női szakágban viszonylag szűkebb a mezőny, de mint a múlt héten is láthattuk Szél Annától, ebben is tudunk nagyon eredményesek lenni. Van utánpótlásunk. A szövetségben azon fáradozunk, hogy a jövőben nőjön az utánpótlás bázis, minél többen induljanak a versenyeken. Most egy nehezebb időszak van a pandémia miatt, de igyekszünk ezen is úrrá lenni – mondta el Bácsi Péter.

A birkózó sport barátai nagyszerű és igen színvonalas mérkőzéseket láthattak, sok esetben már közel a nemzetközi felnőtt szinthez.

Az orosházi birkózók eredményei:

A hölgyek 62 kilós versenyében a Spartacus versenyzője, Szél Anna magabiztosan lett ismét magyar bajnok. 65 kilóban Velez Petra ezüstérmet szerzett, Cziráki Klaudia a hatodik helyen zárt. A fiúknál Jochim Márk versenye jól indult, de végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

Az OBE versenyzői közül a lányok 59 kilós mezőnyében Jenei Noémi negyedik helyet szerzett. A fiúknál Borgulya Márk sajnos kiesett. 65 kilóban Verasztó Ferenc hatodik helyen zárt. A 70 kilósok közt nagyon szépen birkózott Molnár Tibor és ezüstéremmel fejezte be a magyar bajnokságot, a 74 kilóban induló Hangyási Balázs az ötödik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.