- hirdetés -

A rendkívül népszerű világjáró riporter, Vujity Tvrtko érkezett városunkba csütörtök este. Dugig telt az előadásra a művelődési központ színházterme.

Tvrtko készséggel vállalta, hogy ezúttal a mikrofon másik oldalára áll és válaszol néhány kérdésünkre.

Az este címe: Túl minden határon. Gondolom, nem csupán országhatárokról van szó…

– Abszolút nem. A nézők eljönnek és azt hiszik az én előadásomra jönnek, de a végére rájönnek, hogy saját előadásukra jöttek. Körbeutazzuk persze a Földet, Észak-Koreától Hawaii -ig. Ez szerintem egy lélekemelő és határokat átlépő előadás. Az a célom, hogy a végén mindenki erősebb legyen kicsit itt Orosházán. Nem feltétlenül a könyv egy-egy riportjára van kihegyezve. Látni fogják, hogy egyetlen érintés, egyetlen jó szó mennyire meg tudja változtatni az emberek életét. A pandémia miatt sokan veszítették el egészségüket, munkájukat, szerettüket. Nehéz helyzetben vagyunk és azt tapasztalom ország szerte, hogy a jó szóra, az ölelésre, a bátorításra nagy szükség van.

Az emberek igénylik a személyes találkozást (Fotó: Horváth Bence)

– Mennyire igénylik az emberek az ilyesfajta előadásokat, a személyes jelenlétet?

– Nagyon. Ameddig lehet nagyon is szeretnék mindenkihez szólni, amíg itt vagyok Magyarországon. Még pontosan negyven napig.

Hogy bírod az ilyen kétlakiságot?

– Egész életemben így éltem, így élem az életemet. Attól függetlenül nekem mindig is ez volt és ez lesz a hazám. Most éppen Hawaii-on élek, előtte Washingtonban és azt gondolom, Ausztrália sem fog kimaradni az életünkből. Úgy szeretném leélni az életemet, hogy abból semmi se maradjon ki. Nem fárasztó, hogy hétfőn Gödöllőn voltam, kedden Nyíregyházán, tegnap Kecskeméten, ma Orosházán, holnap pedig Székesfehérvárott leszek.

Tvrtko ismét elvarázsolta a közönséget (Fotó: Horváth Bence)

Hawaii hogyan jött? A család mit szólt hozzá?

– A gyerekeknek mindig az az otthon, ahol apa, meg anya otthon van. Néhány évvel ezelőtt megállapítottam, hogy ez a földi Paradicsom és én annyiszor voltam már a földi pokolban – Észak-Koreától kezdve Csernobilon és mindenféle diktatúrákon át, lepratelepekig, hogy úgy gondoltam a családom is megérdemli, hogy egyszer a földi paradicsomban éljünk. A gyerekek tudomásul vették és mostanra kiszakíthatatlanok lettek onnan.

Vujity Tvrtko a beszélgetés után nem sokkal a PMK színpadára lépett és – ahogy szokta – történeteivel, varázslatos egyéniségével lenyűgözte a közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.