- hirdetés -

A hét elején megtartották az ilyenkor szokásos tél előtti gépszemlét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Orosházi Mérnökségén.

Rendhagyó volt ez az idei gépszemle. Nem tartalmát tekintve, hisz meg volt az ilyenkor megszokott tűz,- és munkavédelmi oktatás, az ügyeleti rendszerbe beosztott kollégák számára. Annak rendje és módja szerint megszemlézték a hóeltakarításra és síkosság mentesítésre üzembe állított gépeket is. A változás abban állt, hogy mindezt, a gépszemlékre általában meghívott külsős szervezetek – média, rendőrség, katasztrófavédelem – bevonása nélkül, házon belül bonyolították le. A változást a járványügyi helyzet indokolta.

Korcsok Péter, az Orosházi Mérnökség vezetője kérdésünkre elmondta, hogy minden ugyanúgy zajlott, mint más években.

A gépeket a szemlebizottság átvizsgálta (Fotó: Magyar Közút Zrt)

– Mérnökségünkön hat darab sószóróval és hóekével felszerelt gépjármű van, melyeket a téli síkosság mentesítésre és hóeltakarításra használhatunk. Ezeken kívül még a téli szemlére kiálltak azok a gépek, melyeket a hóeltakarítási munkában pluszban be tudunk vetni. Ezek traktorok, egy gléder és egy univerzális hordozó, melyre szükség esetén homlok hómarót tudunk felszerelni és üzemeltetni. Ezt a tizenegy gépet a szemlebizottság alaposan átnézte. Megállapították, hogy a géppark megfelel a téli üzemeltetéshez – tájékoztatott a mérnökségvezető.

Az orosházi mérnökségen bíznak benne, hogy ezen a télen sem lesznek olyan időjárási körülmények, melyekkel ne tudnának megbirkózni.

Jöhet tehát Tél tábornok, a közutasok felkészültek a csatára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.