- hirdetés -

Ritkának mondható a novemberi zivatar, valamint 20 foknál melegebb sincs túl gyakran ilyentájt, de a csütörtöki nem egy szokványos nap volt időjárási szempontból.

A délkeleti országrészt elérő erős, viharos lökésekkel kísért déli, dél-nyugati szél ismét okozott károkat. A délutáni órákig tizennyolc alkalommal kellett kivonulni a katasztrófavédelem egységeinek. Mint Várszegi Györgytől a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, a legtöbb gondot Békéscsabán jelentette a viharos szél.

Az egyik békéscsabai káresemény (Fotó: Katasztrófavédelem)

– A megyeszékhelyen kívül Medgyesbodzáson, Tótkomlóson, Békésen, Zsadányban, Mezőkovácsházán, Medgyesegyházán, Kaszaperen és két alkalommal Orosházán okozott károkat a vihar. Az eseményeknél a legtöbb esetben leszakadt, tetőre, gépjárműre, járdára, úttestre zuhant faágak jelentették a gondot. Egy esetben villanyoszlop dőlt meg és vezeték szakadt el, valamint három esetben tetőszerkezetet bontott meg a szél – összegezte a sajtóreferens.

A meteorológiai előrejelzések szerint a pénteki nap – legalábbis ami a szelet illeti – nyugalmasabb lesz. Esőre még számíthatunk, de a szél észak-nyugatira fordul és mérséklődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.