- hirdetés -

A korábbi évek gyakorlatát követve idén is segít Orosháza önkormányzata mindazoknak a családoknak, akiknek gondot okoz a téli tüzelő beszerzése – jelentette be Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere hozzátette, a szociális tűzifára már lehet pályázni, a rendelkezésre álló keretösszeg felülről nyitott, azaz minden jogosult támogatásban részesül. Tavaly több mint 700 család kaphatott a szociális tűzifából.

Egyszeri, 20 ezer forintos támogatással számolhatnak azok, akik jogosultak a szilárd tüzelőanyag vásárlása céljából nyújtott átmeneti települési támogatásra. Ez a támogatás annak a családnak, személynek nyújtható, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 180%-át (ami idén 51.300 forint), továbbá gyermekét egyedül nevelő szülő, illetve egyedül élő személy esetében az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250%-át (ami idén 71.250 forint) – ismertette a részleteket dr. Burai Mihály. Orosháza város jegyzője hangsúlyozta, a jogosultsági feltételek meglétét ellenőrzik, mégpedig azon háztartás vonatkozásában, amelyhez a kérelmet előterjesztő személy tartozik. Fontos kitétel az is, hogy a támogatás ugyanazon lakásra vonatkozóan csak egy jogosultnak állapítható meg, tekintet nélkül a lakásban élő személyek és háztartások számára.

A kérelmeket (elérhető a város honlapján), a szükséges mellékletekkel együtt már be lehet adni (erre egyébként évente két alkalommal van mód: január 1. – február 28. valamint november 1. és december 31. között), mégpedig a polgármesteri hivatalban, felkészülve az esetleges várakozásra, valamint a vonatkozó járványügyi előírások szigorú betartására.

A hivatal kéri, hogy ügyfél csak egészségesen érkezzen az ügyintézőhöz, előzetes időpont egyeztetést követően, a kézfertőtlenítés, maszkhasználat és távolságtartás szabályait megtartva. 

A nyomtatvány, amin a lakosok kérelmezni tudják a támogatást, itt található.

Kiemelt kép: pixabay.com, illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.