- hirdetés -

November végén indul az adventi időszak, a Városüzemeltetési Zrt. már el is kezdte az ünnepi előkészületeket. A megszokott díszkivilágítás új elemekkel bővül és visszatér a korcsolyapálya is.

Ahogy korábban megírtuk, idén az önkormányzat támogatásával a Petőfi Művelődési Központ egy rendezvénysorozatot valósít meg advent négy vasárnapján, míg az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. az ünnepi hangulat megteremtéséért felel.

Az előkészületek már el is kezdődtek, több helyen a városban már a megszokott fényelemek felkerültek, ahogy a Polgármesteri Hivatal falára is felhelyezték a hópihéket a VÜRT munkatársai.

Benkő Ferenc vezérigazgatótól megtudtuk, hogy a város 13 helyszínén összesen 173 darab kandelábert díszítenek fel, ezen kívül idén új díszeket és fényelemeket is vásároltak.

– Az már biztos, hogy az adventi koszorú elkészítését ebben az évben is az Oros-haza Baráti Kör vállalta a támogatásunkkal. Idén is kihelyezzük az óriás mesekönyvet, a betlehemi jászolt és az adventi naptárt is – tette hozzá a vezérigazgató.

Visszatér az orosháziak egyik kedvence, a korcsolyapálya. Benkő Ferenc elmondta, hogy a 211 négyzetméteres pályát november 24-én állítják fel és advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig használhatják majd a helyiek.

Keresik a város karácsonyfáját is

A díjmentesen felajánlott és szakember által kiválasztott fákat a VÜRT kivágja és elszállítja. Ezzel kapcsolatban hétvégén ad további tájékoztatást a Városüzemeltetési Zrt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.