- hirdetés -

Egyelőre nincs koronavírusos lakó sem az Ezüst Fenyő, sem a Platán Idősek Otthonában” – tájékoztatta portálunkat Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója. Az intézményvezető hozzátette, annak érdekében, hogy ez így is maradjon, péntektől korlátozni fogják a látogatást.

November 5-től az orosházi idősotthonok lakóihoz már nem járhatnak be szabadon a látogatók. Péntektől kezdődően csak előzetes időpont egyeztetés alapján mehetnek be a hozzátartozók a gondozottakhoz. Intézményenként egyszerre csak két bentlakó fogadhat látogatót, személyenként két-két főt. A látogatók 20 percig tartózkodhatnak benn, kézfertőtlenítést követően, maszkban. Távozásuk után, 10 perc szellőztetés és fertőtlenítést követően jöhetnek csak be az épületbe az újabb látogatók.

Bogárné Kiss Ildikó (Fotó: Horváth Bence)

– Hétköznap és hétvégén 9 és 5 óra között lehet majd továbbra is látogatni a gondozottakat, az időtartamon nem fogunk változtatni – mondta Bogárné Kiss Ildikó.– A járóbetegek esetén azt kérjük majd, jó időben az udvaron történjen meg a találkozás, rossz idő esetén pedig az előtérben beszélgessenek a bentlakók a szeretteikkel. A kijárás a gondozottak számára továbbra is szabadon történik majd, ebben nem tervezünk szigorítást.

Az Egységes Szociális Központ igazgatója hozzátette, folyamatosan végzik a szűrővizsgálatokat mindkét otthonban. Ha bárkinél enyhe tünetek jelentkeznek, akkor őt azonnal tesztelik. Eddig még nem született pozitív eredmény, és bízik abban, hogy ez még jó ideig így lesz. Kiemelte, ha felüti a fejét a koronavírus valamelyik intézményben, akkor ott a látogatást és a kijárást is be fogják szüntetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.