- hirdetés -

A hétvégén új környezetben és kissé az eddig megszokottól eltérően, de megrendezték Magyarország egyik legnagyobb gasztrokulturális eseményét, a Csabai Kolbászfesztivált. Az Orosházi Kolbászklub természetesen képviseltette magát.

Az orosházi kolbászguruk három „fellépése” közül, időrendben a péntek déli látvány disznóvágás volt az első. Erre a régi barátság és az orosháziak hozzáértésének ismeretében a Csabai Kolbászklub kérte fel a Pallér Sándor, Szilasi-H.Tamás, Sándor László és Bíró Béla alkotta csapatot. A déltől fél négyig lebonyolított disznóvágás a közönség és a házigazdák legnagyobb megelégedésére zajlott, a 120 – 140 kilós röfiből készült finomságok (hurka, kolbász rántott húsok, stb.) pedig a fesztivál díszvendégeinek asztalára kerültek.

Sikert aratott az orosháziak disznóvágás bemutatója (Fotó: kolbászklub)

Sokszor hirdettek már orosházi győztest a fesztivál szárazkolbász versenyén. Az idei megmérettetésre két termékkel neveztek az orosháziak. A leadott, mintegy kilencven termék közül a zsűri ezúttal nem sorolta a legjobb háromba Szilasi H. Tamás, Sándor László szalámiját.

Elkészült a versenymunka, üres a keverő teknő (Fotó: kolbászklub)

A szombati, meghívásos kolbászgyúró versenyen ötven csapat versengett. A zsűri a kolbász készítésének folyamatát, szakszerűségét, higiéniáját figyelte. Értékelték továbbá a dekorációt és a csapatok, illetve az elkészült kolbászok megjelenését. Többször is visszatértek az orosháziak asztalához. Dicsérték a Restály György vezette csapat öltözködését, asztaldekorációját, a szép színű paprikát, de elismeréssel szóltak a szakszerű munkavégzésről és a munkahely tisztaságáról is. Ezúttal a verseny végén nem sütötték ki az elkészült kolbászokat, mindössze a küllemüket nézte a zsűri.

Az eredményhirdetésnél különdíjjal jutalmazták az Orosházi Kolbászklub csapatát. Az orosházi csapatot Restály György, Bába István, Restály Györgyné, Bába Istvánné és tiszteletbeli tagként, Kárpátaljáról, Szűcs Veronka alkotta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.