- hirdetés -

Két éves kényszerszünet után október 29-én, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében folytatódott Deák György nagysikerű rendezvénysorozata, az Alma a fájától. A program ezúttal a Múlt, jelen és jövő nevet kapta, hiszen a mostani vendégekkel felidézték a legsikeresebb előadásokat, de szóba került a jövő tavaszra tervezett rendezvény is.

2013 februárjában indult útjára Orosházán az Alma a fájától sorozat, azóta 17 eseményen 17 ismert és egyben elismert orosházi személyiség volt már családjával együtt a műsor vendége. Többek közt Károlyi Fülöp Béla író, Kárai Tamás Európa-bajnok autókrossz versenyző vagy éppen Litauszki Zsolt ismert séf mesélt a közönségnek életéről, legmeghatározóbb pillanataikról.

Élőben kapcsoltak meglepetésvendégeket Kanadából, Svédországból, Dániából vagy éppen Mexikóból, kaptak az évek során videós üzenetet miniszterelnöki tanácsadótól, püspöktől és Karácsony Jánostól, az LGT együttes frontemberétől. Október 29-én pedig két év kényszerszünet után ismét elérkezett a nagy pillanat, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében gyülekeztek a vendégek.

Deák György, a rendezvénysorozat szervezője köszöntőjében elmondta, almáskertjük legemlékezetesebb fáit ismét elhozták magukkal.
– Kétségtelen, hogy hosszú volt ez a két év, kicsit el is gondolkodtatott minket. Csináltunk egyfajta számvetést, a mostani műsor ezért kicsit rendhagyó is lesz a maga módján, hiszen ezúttal a múlt legsikeresebb eseményeit elevenítjük fel újra. Onnan hívtunk meg vendégeket és rövid bejátszásokat is láthat majd a közönség az akkori műsorokból. A jövőt is kicsit megjelenítjük előre, hiszen jövő tavaszra várható a sorozat következő része – ismertette a részleteket a szervező.

Az El Caminót teljesítő mentőtiszt, Szilágyi Mihály képviselte a jövőt (Fotó: Dancsó József)

Ezúttal a legutóbbi szereplése óta többek közt Dr. László Elek Díjjal gazdagodó dr. Dani Győző, az azóta Kardoskút díszpolgárává váló Verasztó Lajos és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola közkedvelt és szeretett pedagógusa, Tompa Lajos voltak az Alma a fájától vendégei. Felidézték életük legmeghatározóbb pillanatait, a legutóbbi szereplésüket és az azóta történt fontosabb eseményeket.
– Kellemes emlékeim vannak a 2018. őszi műsorról, így nagy örömmel fogadtam el a meghívást, megtiszteltetés számomra, hogy visszahívtak – tette hozzá Tompa Lajos.

A jövőt a rendezvényen az El Camino zarándokutat is teljesítő Szilágyi Mihály mentőtiszt képviselte, tavasszal egy egész estés műsor keretében várhatóan ő lesz az Alma a fájától sorozat legközelebbi vendége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.