- hirdetés -

Elkészültek a szakértői vélemények a gyopárosi élményfürdőnél: a tetőszerkezet menthetetlen, teljes cserére szorul. Az önkormányzat és a működtetésért felelős Városüzemeltetési Zrt. mindent elkövet a probléma kezeléséért, a legjobb és leggyorsabb megoldást egy új, fém könnyűszerkezetes tetőben látják. A fürdő vezetése egyeztetést kezdeményez a turisztikai szereplőkkel, és igyekszik megtartani munkavállalóit a nehéz helyzetben.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a gyopárosi élményfürdő világítóablakainak nyári szezon előtti cseréje alkalmával a szakemberek olyan kivitelezési hibákra bukkantak, amelyek a bádogfedés alatti keresztgerendák korhadását okozták.

A felújítást végző cég műszaki ellenőre az épület tetőszerkezetét balesetveszélyessé nyilvánította, így az élményfürdő jelenleg is zárva tart a vendégek előtt.

Az elmúlt hónapokban a szakemberek elkészítették a tetőszerkezet statikai, építészeti, légtechnikai tervét. A felmerült, átmeneti lépések felelősségteljes gazdálkodás szempontjából sem hoznának megoldást, így a legcélszerűbb, ha egy új, fém könnyűszerkezetes tetőre cserélik a faszerkezetet. Ennek megvalósításához nagyságrendileg az energetikai korszerűsítéseket is figyelembe véve 700 millió forintra van szükség.

– A szakvélemények elkészülte után tájékoztattam Dávid Zoltán polgármestert, aki biztosított arról, lépéseket tesz annak érdekében, hogy kormányzati támogatással mielőbb megoldódjon a helyzet. Tisztában vagyunk azzal, hogy a turisztikában érdekelt vállalkozók, szállásadók is komoly bevételkiesést szenvednek el amiatt, hogy a vendégek nem kapják meg a fürdőtől az eddig megszokott minőségű szolgáltatást – hangsúlyozta Benkő Ferenc, a fürdőt üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója hozzátéve, a témában egyeztetést kezdeményez a városi turisztikában érdekelt szereplőkkel.

Benkő Ferenc (Fotó: Horváth Bence)

– Reményeink szerint mindenki átérzi annak súlyát, hogy ebben a tőlünk függetlenül előállt helyzetben össze kell fogni valamennyi gazdasági, turisztikai és politikai szereplőnek is a helyzet megoldásáért. A legutóbbi testületi ülés előtt személyesen egyeztettem a témában korábban felszólaló Dr. Szabó Ervin képviselővel is, aki az elkészült szakvélemények alapján is láthatja, kétség sem férhet a szükséges tetőcserével kapcsolatban – emelte ki Benkő Ferenc.

Gyopárosfürdőn – akárcsak a koronavírus-járvány miatti korábbi lezárások idején – ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesznek azért, hogy a fürdőben dolgozók megőrizhessék munkahelyeiket. Ennek érdekében amennyiben szükségessé válik a munkavállalókat, munkaköröket és elvégzendő feladatokat a cégen belül átcsoportosítják.

Megtudtuk, amint a szükséges források rendelkezésre állnak, a közbeszerzési eljárás lebonyolítása, a tetőszerkezet gyártása, a légtechnikai eszközök beszerzése, valamint a konkrét építési munkálatok előreláthatólag 12-18 hónapot vesznek igénybe a gyopárosi élményfürdőnél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.