- hirdetés -

Mint az hírül adtuk, idén ismét lesz Csabai Kolbászfesztivál. És ha lesz, arról nem maradhatnak le a sokszoros győztes orosházi kolbász guruk sem.

Az Orosházi Kolbászklub felébredt Csipkerózsika álmából. A csapat három eseményen képviseli városunkat, három különböző formában mutatják be a szakértelmet, hagyományőrzést.

Szárazkolbászok versenye

Sokszor hirdettek már orosházi győztest a Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász versenyében. Az idei fesztiválra két orosházi terméket neveztek be. Szilasi-Horváth Tamás egy tavaly novemberben készült dorkával (képünkön) nevezett, a kolbászklub másik oszlopos tagja, Sándor László pedig a híres 100 éves recept alapján készült orosházi, hamuban érlelt szalámival szeretné elkápráztatni a zsűrit.

Sándor László és a hamuban érlelt szalámi (Fotó: Sándor E.)

Gyúrás

Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel 50 csapat lesz pénteken és szombaton, továbbá a zsűri nem fog kóstolni. A zsűri a kolbász készítésének folyamatát, szakszerűségét, higiéniáját figyeli. Értékelik továbbá a dekorációt és a csapatok, illetve az elkészült kolbászok megjelenését. A szombati 50 csapatos gyúrásra kapott meghívót az Orosházi Kolbászklub, ahol a többszörös fesztivál győztes Restály György vezette csapat gyúr majd.

A gyúró csapatot Restály György (j) vezeti (Fotó: OrosCafé)

Bemutató

Az orosházi kolbászklubosok felkészültségét és szakmai hozzáértését pontosan ismerik a testvérklub, a Csabai Kolbászklub tagjai. Ezért kérték fel az orosháziakat, hogy a fesztiválon, péntek délben tartsanak egy disznóvágás bemutatót, ahol a közönség azon része, aki látott már ilyet, nosztalgiázhat, aki nem, az megcsodálhatja, ahogyan – orosházi módra, orjára bontva – feldolgozzák a levágott sertést. Pallér Sándor csapatvezető mellett, Szilasi-H.Tamás, Sándor László és Bíró Béla lesznek a bemutató csapat tagjai.

Hasonló bemutatót láthat a csabai közönség (Fotó: OrosCafé)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.