- hirdetés -

Felfüggesztett börtönt kapott három férfi, illetve egy nőre pénzbüntetést szabott ki az Orosházi Járási Ügyészség. Az ok egy szovjet puska.

Egy büntetett előéletű 37 éves orosházi férfi ismeretlen személytől szerzett egy szovjet gyártmányú, szakszerűen átalakított egylövetű puskát, amely lőfegyvernek minősül, azaz megszerzése és tartása rendőrhatósági engedélyhez kötött – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A 37 éves férfi a fegyvert tavaly július végén 15.000 forintért eladta gádorosi társának, aki röviddel a vásárlás után tovább is adta azt ugyanennyi pénzért és egy liter pálinkáért harmadik társuknak. Egyikőjük sem rendelkezett a szükséges engedéllyel.

Az 54 éves gádorosi férfit a rendőrség gyanúsítottként beidézte, amikor az élettársa tudomást szerzett a büntetőeljárásról felhívott egy másik, 56 éves gádorosi férfit, azért, hogy elrejtsék a fegyvert, aki végül egy zsákba csomagolva saját házában rejtette el.

A bíróság lőfegyverrel visszaélés miatt a három férfit 1 év 6 hónap, 1 év 2 hónap és 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A nő 150 ezer forint pénzbüntetést kapott, míg a szintén bűnpártolást megvalósító férfival szemben a büntetés kiszabását mellőzte és 1 évre próbára bocsátotta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.