- hirdetés -

A környezeti problémák, a környezetszennyezés a 21. század egyik legfontosabb kihívását jelentik. Az országos szintű TeSzedd akció ma hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalmának számít, idén már kilencedik alkalommal valósul meg. A kezdeményezéshez a Polgármesteri Hivatal munkatársai is csatlakoztak.

Az Őszirózsa és a Makkos utcák kereszteződésében szedték a szemetet október 21-én délután a Polgármesteri Hivatal munkatársai. Ezzel egy országos megmozduláshoz, a TeSzedd akcióhoz csatlakozott az intézmény. Dr. Burai Mihály a város jegyzője elmondta, ez egy fontos lépés a környezettudatos magatartás kialakítása szempontjából. 35 köztisztviselő vett részt az akcióban.

– A szennyezés megelőzése, a környezeti értékek fenntartása ezzel a mozgalommal is erősíthető, ebben pedig hivatalunk is tevékenyen közreműködik – tette hozzá a jegyző.

Elmondták, fontos a környezettudatos magatartás (Fotó: Horváth Bence)

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere szintén részt vett az akcióban, a város önkormányzati képviselői közül Olasz Mónika és Antall László is csatlakozott a kezdeményezéshez. A polgármester hangsúlyozta, mindenkit arra kér, hogy minden lehetséges eszközzel küzdjön a környezetvédelemért, az illegális szemétlerakás ellen. Mindenki tartsa be a közösségi együttélés szabályait, vigyázzon a környezetére és tegyen meg érte mindent, ahogy csak tud.

A hivatal munkatársai országos kezdeményezéshez csatlakoztak (Fotó: Horváth Bence)

– A közterületfelügyelők javaslatára jelöltük ki azokat a területeket, melyek a legszennyezettebbnek számítanak, ezeket a részeket próbáljuk megtisztítani az oda nem való dolgoktól, azaz WC kagylótól, televízió készüléktől, mosógéptől, mindentől, amit csak eldobáltak. Sajnos sokan nem veszik figyelembe a környezetük védelmét, mint ahogy azt sem, hogy ez a későbbiekben gyermekeinknek is súlyos károkat okozhat. Csak akkor tudunk eredményesek lenni, ha mindenki odafigyel a környezetére – hangsúlyozta a polgármester.

A környezeti problémák, a környezetszennyezés a 21. század egyik legnagyobb kihívását jelentik (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, a város minden hasonló jellegű kezdeményezéshez csatlakozott korábban és ez a jövőben is így lesz. Örömét fejezte ki, hogy akkor is sokan érezték magukénak ezt a feladatot, gyermekeiket is arra biztatva, hogy nem helyes, ha eldobálják a szemetet a szabadban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.