- hirdetés -

Szezonzáró teniszversenyt rendezett október 17-én az Orosháza Városi Tenisz Klub a Tó utcai teniszpályán. Az ötödik alkalommal megtartott, Vári Lászlóról elnevezett eseményen minden eddiginél több páros mérte össze tudását.

Egy emlékverseny keretében, október 17-én zárta le az idei szabadtéri szezonját az OVTK egyesülete. A megmérettetést annak idején Borsi Vince kezdeményezésére Vári Lászlóról nevezték el, akinek annak idején nagy szerepe volt abban, hogy a sportág újrainduljon a városban.

– Az 1980-as években kezdett el újra teniszezni, egyben oktatni is Orosházán, így nyugodtan tekinthetjük őt az újkori tenisz megalapítójának a városban. Ötödik alkalommal rendeztük meg a tiszteletére szervezett emlékversenyünket, ami egyben szezonzáró párosverseny szokott lenni, idén ráadásul nagyon szép számmal érkeztek játékosok – nyilatkozta elégedetten az egyesület vezetőedzője, Németh István.

Idén is emlékversennyel zárták a szezont (Fotó: egyesület)

Összesen négy páros csoportot alakítottak ki a játékosok tudása szerint az eseményen, az A-, B- és C-csoportokban a férfi párosok, míg a D-ben a női játékosok versenyeztek. Orosházán kívül Békés megye több helyszínéről, sőt még Szegedről is érkeztek nevezők, összesen 36 játékos, azaz 18 páros mérettette meg magát. A csoportok végső sorrendjét így körmérkőzések döntötték el, négy kategóriában is díjazták a dobogósokat.

– Most már kezdődnek a fedett versenyek, mi ugyan még szoktunk kint teniszezni szabadtéren, de lényegében az ottani versenyek véget értek 2021-ben. A csapatbajnoki küzdelmek lementek, úgy gondolom becsületesen helyt álltak a csapataink mind a OB3-as, mind a megyei bajnoki kategóriában – tette hozzá a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.