- hirdetés -

AnaFox YouTube csatornájára 12 ezren iratkoztak már fel, videói között nem egy akad, mely már több mint 40 ezres megtekintéssel bír. AnaFox eddig inkognitóban munkálkodott, most viszont megmutatjuk, kit takar ez a titokzatos és különleges név.

Csupa mosoly, csupa lelkesedés, csupa energia. Szilágyi Anita nem fél megmutatni kreatív oldalát, ezt példázza YouTube csatornája, valamit Facebook és Instagram oldala is. A fiatal lány videókat készít, dalokat szerez, énekel, gitározik, fordít és szinkronizál, mellette fotóz és dizájnokat tervez. Ez ő, vagyis ennél sokkal több. Ismerjük meg közelebbről!

Miért éppen AnaFox?

– A nevem Anita, az Ana mint az Anita becézése szerepel itt, a Fox, vagyis a róka pedig onnan jött, hogy egyszerűen imádom a rókákat! Van bennük valami különleges, ami már réges-rég megfogott. Öt évig volt vörös a hajam, Anyukám is mindig azt mondta: olyan vörös vagy, mint a róka. Ezt a nevet használom a kezdetektől, vagyis 2017 óta.

Mit gondolsz, illik rád a YouTuber elnevezés?

– Nem nevezném magam YouTubernek, inkább azt mondanám, alkotó vagyok. Ez a szó remekül kifejezi, hogy ez több annál, minthogy videókat készítek. Az évek múlásával igen sokoldalú lett az oldalam. Úgy indult az egész, hogy elkezdtem fordításokkal foglalkozni hobbi szinten, de akkor még nem létezett AnaFox, ezeket a szövegeket anno a Miraculous sorozat egyik oldalára tettem fel a csoport tagjaként. Akkoriban nem is adták még ezt az animációs filmet a magyar tévéadók, én is a netem találtam rá, de azonnal beleszerettem. Sokakat érdekeltek a fordítások, és akkor sem lett ez másképp, mikor már nálunk is ment a sorozat. Az ok egyszerű, mindig nagyon sokat – vagy egy évet – kell/kellett várni a következő évad magyar szinkronjára. Szóval nagy lett az igény a videókra, így létrehoztam a saját csatornámat. Angolról és franciáról fordítok, de azon túl, hogy feliratozom és szinkronizálom az új részeket, elemzéseket is készítek. Igyekszem informatív, értéket nyújtó videókat kiadni a kezeim közül.

Az egész AnaFox csatorna a Miraculousra épít?

– Bővítettem a csatornámat anime ajánlókkal és kritikákkal is, emellett mangát is fordítottam és szinkronizáltam. Illetve sok guitar cover-t és saját írású dalokat tartalmaz a csatorna. Ahogy újítottam, úgy jöttek az új látogatók. Viszonylag soká lett meg az ezer feliratkozó, utána viszont a 12 ezer már gyorsan összejött. Az AnaFox csatornát azért hoztam létre, hogy ki tudjam adni a kreatív oldalamat, azt, ami bennem van. Hobbim az angol és a francia nyelvtanulás, önszorgalomból tanulok gitározni és énekelni, örömet nyújt a versírás meg a dizájntervezés is. Itt és az oldalamon kiadhatom magamból mindazt, ami vagyok. A Miraculous videókat is kibővítem vicces hozzászólásokkal, gondolatokkal, úgyhogy a humoros énemnek is szabad utat engedek.

És milyen érzés mindezt a nagyvilág elé tárni?

– Eleinte izgultam, főként az első általam fordított és eljátszott dal feltöltésekor. Hallás után gitárakkordmenetet írtam az egyik Miraculous dalra, a magyar változat címe A fiú, akit titokban szeretek lett. Kár volt idegeskedni, mert szinte csak pozitív visszajelzést kaptam. Egy hónappal ezelőtt pedig egy teljes mértékben saját szerzeményt töltöttem fel, ez a Minden az érzésekről szól. Szinte hihetetlen, de már több mint 14 ezren meghallgatták. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen sok embert elérhet a dalom. Megfűszerezik a mindennapjaimat ezek a kreatív munkák. Mikor jön az ihlet, az inspiráció, kiadom magamból mindazt, ami megszületik az elmémben.

Milyen korosztályba tartoznak a követőid?

– A „kisrókák” (így hívom őket) között nem csak gyerekeket találunk, hanem húszon felettieket, sőt harmincasokat is. Korábban én is meglepődtem ezen, de ezek a videók mindenkinek szólnak, az animés vonalon kifejezetten sok a komoly tartalom, a felnőtt téma. Nagyon szeretem a romantic fantasy kategóriát, valahogy vonz, érdekel, mert van benne valami különleges. Magyarországon és a környező országokon kívül Angliából és Franciaországból is vannak követőim. Furcsa, de egyben jó érzés.

Van valamiféle vezérelv, amit követsz az oldalad és a csatornád bővítése során?

– Igen, több is. Például szeretném, ha a gyerekek kifejezően tanulnának meg magyarul beszélni, épp ezért nagyon odafigyelek a videóim igényességére. Szerintem sok mindent tanít a Miraculous sorozat, legyen szó a családi és baráti kapcsolatokról, az értékekről, a plátói és reménytelen szerelemről, az önfeláldozásról, a lemondásokról. Fontos benne a jó és rossz oldal mély megismerése, rámutat arra, hogy mielőtt ítélkezünk, tudnunk kell, valójában mi motiválja a gonosz karaktert. Szerencsés vagyok, mert egy igazán összetartó közösséget sikerült kialakítanom, ahol jó találkozni, beszélgetni.

A csatornámmal üzenem mindenkinek: merjünk utat engedni a kreativitásunknak! Ez kiemelten lényeges a gyerekek esetén. Fontos, hogy mindenki megtalálja azt, ami az ő lelkéből szól. Nekem már sikerült.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.