- hirdetés -

Napsütés és kellemes idő fogadta a vendégeket és érdeklődőket október 16-án Bánkúton, a Baross László Emléknapon. A programok sorozata egy focikupával kezdődött, majd a gyerekektől az idősebbekig minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságokat. A neves búzanemesítő síremlékét is megkoszorúzták születésének évfordulóján.

– Nagyon örülök ennek a rendezvénynek, gratulálok a szervezőknek és magához az alkalomhoz is, hiszen annak idején ezen a napon született Baross László, a neves búzanemesítő, aki különleges alakja volt a magyar mezőgazdaságnak, a magyar agrártörténetnek. A szórakozás mellett így ez egy jó alkalom arra, hogy visszaemlékezzünk az ő életére és pályafutására, hiszen Bánkút egyik meghatározó személyisége volt a település virágkorában – ismertette a részleteket dr. Nagy Béla György, Medgyesegyháza önkormányzati képviselője.

A programok már korán elkezdődtek, a rendezvény ugyanis egy focikupával indult, melybe lelkesen vetették bele magukat a nevezett 6 fős csapatok. A komolytól a vidámabb programelemekig a legkisebbek és a felnőttek, idősebbek is megtalálhatták a számításaikat. A megnyitó során dr. Nagy Béla György hangsúlyozta, örül neki, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen a program célja, hogy az emberek szabadon, kötetlenül együtt legyenek és be tudják bizonyítani egymásnak, hogy sokkal több dolog összeköti őket, mint ami elválasztja. Ezt követően átadták a focikupa legjobb csapatainak és játékosainak járó serlegeket.

A bográcsokban babgulyás főtt, a látogatókat ugrálóvár, akadálypálya, rodeóbika, asztalitenisz és állatsimogató is várta, majd a zenés programok is elkezdődtek.
– Hevesi Imre, majd az SE Duó lép fel, a két sztárvendég pedig Bebe és Márió lesznek. Én azt gondolom, hogy itt is, mint minden eddigi rendezvényen mindenki jól tudja érezni magát. 3 hasonló programot tervezünk még, helyszínek szerint Mezőkovácsházán, Pusztaottlakán és Békéssámsonon, mindig igyekszünk majd egy kis újdonsággal meglepni a lakosokat vagy az odaérkezőket – nyilatkozta Oravecz Nóra, a Dél-Békés Mentőcsoport elnöke.

A rendezvény részeként a neves búzanemesítő síremlékét is megkoszorúzták közösen, Baukó-Salamon Gréta pedig bűvészmutatványokkal szórakoztatta a vendégeket. Végül a tombolasorsolással zártak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.