- hirdetés -

Parkosításra, zöldfelület rendezésre és közösségi terek kialakítására kerül sor Orosháza belvárosában a jövő héttől.

Hétfőn, azaz 2021. október 18-án kezdődik a projekt által érintett munkaterületek átadása. Emiatt részleges lezárások, korlátozások várhatók a belvárosban. A bejelentéssel kapcsolatos nyilvános sajtótájékoztatóról bővebben ITT írtunk.

Az érintett helyszínek:

  • Széchenyi tér – katolikus templom előtti park
  • evangélikus templom környezet
  • Táncsics Mihály Gimnázium előtti park
  • Dózsa Gy. utca eleje a Táncsics Mihály Gimnázium mellett

A kivitelezés megvalósítása során több ütemben történő lezárásokra lehet számítani a belvárosban. Ennek első üteme kapcsán kordonnal lezárt és részlegesen korlátozott területeket is lehatárolnak az alábbiak szerint:

A Széchenyi téren kialakítanak egy zenepavilont, amelynek előkészítési munkálatai megkezdődnek az ősz folyamán. Ezt a területet teljesen lezárják a közösségi forgalom elől, valamint a templomtól északi irányba található térrész térburkolattal történő ellátása okán részleges lezárás történik meg.

Az evangélikus templom mögötti sétányt időszakosan teljesen lezárják a térburkolat, valamint a mozgásérzékelős térvilágítás kialakításának idejére.

A Táncsics Mihály Gimnázium előtti park egyik új funkciója lesz a közösségi térként használható zenearéna, amely lépcsőzetes kialakításával, bluetooth-os hangosítással, wifivel közösségi színteret ad a diákoknak. Ezen a helyszínen az ősz folyamán ezt a létesítményt alakítják ki a tér déli részén található kör alakú virágágyás és sétányszakasz helyén. Ezt a területet is teljesen lezárják.
Ettől északra a szoborcsoport indulópontjánál helyezik el az országzászló talapzatát, részleges lezárással.

A Gimnázium déli oldalán, a Dózsa György utca elején, közvetlenül a gyalogátkelő mellett egy 16 férőhelyes parkolót, valamint egy kétállásos elektromos gyorstöltő állomást létesítenek.
Forgalom szempontjából ez a legkritikusabb helyszín, hiszen itt a lezárás az úttestet is érinti. Itt bójás lezárás lesz, részleges útszűkítéssel a munkavégzéssel érintett napokon 8.00-16.00 óra közötti időszakban.

A fennakadások miatt kérik a város lakosságának szíves türelmét!

(Kiemelt archív fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.