- hirdetés -

A rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az Egészségfejlesztési Iroda (EFI). Városi gyalogló klubot indítottak heti rendszerességgel.

Kellemes őszi idő fogadta a városi gyalogló klub első találkozójára érkezőket pénteken délelőtt a főtéren. A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája az egészség megőrzéséért rendszeres gyaloglásra invitál minden orosházit.

– Egy új mozgásformát szerettünk volna létrehozni, amelyhez nem kell extra befektetés csak a résztvevők ideje, esetleg egy sportcipő. Célunk, hogy az őszi hónapok alatt is felhívjuk a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára és arra, hogy az idősebb korosztály számára is aktív közösségi programot biztosítsunk. Természetesen a klub nem csak az időseket várja, aki kedvet érez csatlakozhat hozzánk – hangsúlyozta az EFI vezetője, Szpisjak Brigitta.

Fotó: Horváth Bence

A szakember rámutatott, hogy a gyaloglás rengeteg jótékony hatással bír, többek között karbantartja az izmokat, csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, növeli az önbecsülést.

Az első alkalomra heten jelentkeztek, volt köztük olyan aki több, az EFI által szervezett programon vett már részt, ezért úgy gondolta, kipróbálja a könnyed 3-5 kilométer hosszú sétát is.

Fotó: Horváth Bence

– A koromnál fogva igyekszem odafigyelni az egészségemre magam és a családom miatt. Nagyon sokat sétálok, korábban egy másik csoporttal is jártam túrázni. Előfordult, hogy barátaimmal több napos kirándulásokat szerveztünk a hegyekbe, szóval nekem fontos a testmozgás és imádom is – nyilatkozta Fási Istvánné.

Fotó: Horváth Bence

A városi gyalogló klub minden pénteken 10 órakor tartja a foglalkozásait. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amit megtehetnek az EFI Facebook oldalán (Egészségfejlesztési Iroda-Orosházi Kórház) vagy telefonon hétköznap 8-15 óra között a +36 68 411-166-os számon, a 241-es melléken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.